avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumparare uscatorie bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumparare uscatorie bloc

Buna ziua,
Apelez din nou la voi cu o problema.
Locuiesc la etajul IV al unei scari, iar langa mine se afla uscatoria scarii.
Intrebarea mea ar fi, care a fi metoda cea mai simpla prin care as putea intra in posesia uscatoriei in cazul in care as pune la punct scara pentru aceasta?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: pintid , utilizator 16:38, 25 Octombrie 2011
2/3 din totalul proprietarilor este musai sa aveti ca acord.

Dupa cum v-am spus,toti vecinii sunt de acord,deoarece le-am oferit un pret foarte bun pentru orasul nostru.Problema este ca unul este plecat in Germania si vine peste 1-2 luni,dar altul pleaca peste o luna in italia.Altul nu are succesiunea facuta,iar fiul lui este in Israel si nu se stie cand vine.De aceea as vrea sa stiu daca pot face un contract acum cu cei care au actele in regula,urmand ca atunci cand vor fi in tara,sau vor avea actele in regula sa fac cu ceilalti,dar sa am siguranta ca avand acordul a 2 treimi,nu va veni unul din ei dupa ce le-am dat banii celorlalti sa-mi spuna ca s-a razgandit sau imi cere o suma imensa.Si as vrea sa-mi spuneti va rog babeste,ca pentru un non jurist pasii care trebuie urmati,deoarece legea e noua iar notarul meu nici nu stia de ea.Trebuie facuta o adunare generala a locatarilor din bloc sau a asociatiei de locatari?Multumesc
Faceti un tabel in capul caruia puneti un text care sa spuna clar ce vreti (uscatoria) si ce oferiti in schimb fiecarui proprietar, indiferent ca este sau nu de acord cu vanzarea. Pe acest tabel trebuie sa obtineti 2/3 semnaturi.

Mergeti la notar cu textul legii si cu tabelul.
Cum va intelege din lege notarul sa procedeze....asta nu mai stim noi, nici atat!

Daca realizati acest lucru poate reveniti pe forum sa ne spuneti cum ati facut.

Impartirea banilor s-o faceti in functie de cota-parte indiviza pentru ca asa este si detinerea fiecarui proprietar in acea uscatorie.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
elga50, moderator
buna ziua, nu am vrut sa mai deschid alt topic cu acelasi titlu asa ca am hotarat sa scriu aici.
doresc sa cumpar o uscatorie de pe casa scarii dar doar 9 din 10 sunt pentru. deci as avea 2/3 dupa noua lege. problema care se pune este ca ma invart in jurul cozii. nu pot face apartamentare neavand acordul tuturor pentru a putea cumpara cele 9 din 10 parti. care ar fi posibilitatea de a cumpara de la cei care sunt pentru vanzarea uscatoriei, pentru ca mai apoi sa-l despagubesc cumva pe cel care nu e deacord.?
DUPA LEGEA 170/210 AM VRE-O SANSA SA CUMPAR ACEA USCATORIE?
Sigur ca aveti sanse sa cumparati in conditiile aratate.
Mergeti impreuna cu presedintele asociatiei la un notar si vedeti care sunt documentele necesare.

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara uscatoria scarii blocului? mihaellav mihaellav Buna ziua .Avem un apartament cu 2 camere care are peretele dinspre bucatarie si holul nostru interior vecin cu uscatoria scarii blocului .Am dori sa stim ... (vezi toată discuția)
Vanzare spatiu comun din bloc. florian575 florian575 Va rog sa- mi dati un sfat despre pasii pe care trebuie sa- i urmez pentru a cumpara uscatoria de deasupra apartamentului meu. Multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza a proprietarilor catre un singur proprietar poppsq poppsq Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari ... (vezi toată discuția)