avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inmatriculare masina proprietar decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inmatriculare masina proprietar decedat

Buna ziua! Am si eu o intrebare tatal meu a decedat in urma cu 2 ani, actele masinii nu au fost schimbate pe numele mostenitorilor si as dori sa stiu daca mai platesc taxa de poluare in cazul schimbarii actelor si daca e vreo problema tinand cont ca unu din mostenitor este minor si anume fratele meu.Precizez ca dezbaterea succesorala a fost facuta.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
MihaiHuz, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaiHuz , utilizator 19:41, 28 Aprilie 2013
In momentul schimbarii dreptului de proprietate asupra bunului autoturism trebuiesc indeplinite dispozitiile in vigoare,respectiv achitarea taxelor
Nu ai specificat daca tatal tau a platit taxa de poluare cand a inmatriculat masina. Daca a platit-o , din cate stiu nu o mai platesti..Acum nu te lua dupa mine, astepta un raspuns de la un "expert" :)
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
justlower, utilizator
In ceea ce priveste autoturismele mostenite nu se plateste timbrul de mediu.

In privinta preschimbarii actelor, va trebui sa optati pe numele cui treceti masina pt ca pe talon nu vor putea figura 2 proprietari. Parerea mea este ca va fi trecut mostenitorul major pt ca astfel se vor putea face mai usor toate formalitatile, incheia polite de asigurare etc.
Am inteles, va multumesc de lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere auto pe numele parintilor TTi TTi Din cauza scumpirii rca-ului sunt nevoit sa-mi trec masina pe numele unui parinte(am sub 30 de ani). Un mecanic mi-a spus ca datorita faptului ca transcrierea ... (vezi toată discuția)
Rca pe alt nume Vlad-P Vlad-P Buna seara, aceasta problema este una destul de comuna in randul tinerilor si as vrea sa gasesc o rezolvare cat de cat convenabila. Este vorba despre polita ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina veve87 veve87 Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de ... (vezi toată discuția)