Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de inmatriculare. In conditiile in care fac ITP si inchei asigurarea obligatorie, pot circula fara probleme cu masina?Dar spre exemplu pot sa fac un contract de comodat cu o persoana pentru ca aceasta sa se poata folosi de masina?
Multumesc.
Initial trebiie sa parcurgeti etapele ca in baza documentelor mentionate sa deveniti proprietar al autotursimului,sa schimbati talonul ,sa inregistrati noul proprietar in cartea de identitate si abia ulterior puteti efectua ITP
Ulterior in calitate de unic proprietar aveti dreptul sa incheiati acte autentificate la notar prin care sa acordati pentru utilizare autoturismul
Masina a fost inmatriculata in 2005 si nu s-a platit taxa de poluare, pentru ca aceasta a fost introdusa in 2007. Ca sa pot trece talonul si cartea de identitate pe numele meu in baza actului de mostenire, trebuie sa platesc aceasta taxa?
M-am zapacit de tot cu toate taxele astea ale lor. Practic se face transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, nu?Mie mi-au cerut o hartie de la Finante prin care sa dovedesc daca a fost platita saunu taxa de poluare si nu mi se parea logic din moment ce eu nu vand nimic.
Multumesc frumos pt raspunsuri!