avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire masina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire masina

Buna ziua.Am mostenit o masina anul trecut: Euro 2, ultima inmatriculate 2005.Am certificatul de mostenitor, cartea de identitate, certificatul de inmatriculare. In conditiile in care fac ITP si inchei asigurarea obligatorie, pot circula fara probleme cu masina?Dar spre exemplu pot sa fac un contract de comodat cu o persoana pentru ca aceasta sa se poata folosi de masina?
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
veve87, utilizator
Cel mai recent răspuns: veve87 , utilizator 16:43, 13 Februarie 2013
Initial trebiie sa parcurgeti etapele ca in baza documentelor mentionate sa deveniti proprietar al autotursimului,sa schimbati talonul ,sa inregistrati noul proprietar in cartea de identitate si abia ulterior puteti efectua ITP
Ulterior in calitate de unic proprietar aveti dreptul sa incheiati acte autentificate la notar prin care sa acordati pentru utilizare autoturismul
Masina a fost inmatriculata in 2005 si nu s-a platit taxa de poluare, pentru ca aceasta a fost introdusa in 2007. Ca sa pot trece talonul si cartea de identitate pe numele meu in baza actului de mostenire, trebuie sa platesc aceasta taxa?
Nu deoarece ati mostenit autoturismul .Taxa de poluate se plateste la prima vanzare a autoturismului.Nu este cazul dvs.
M-am zapacit de tot cu toate taxele astea ale lor. Practic se face transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, nu?Mie mi-au cerut o hartie de la Finante prin care sa dovedesc daca a fost platita saunu taxa de poluare si nu mi se parea logic din moment ce eu nu vand nimic.
Multumesc frumos pt raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen schimbare certificat inmatriculare coldone coldone Buna ziua! Am cumparat o masina la inceputul lunii martie. Am intocmit toate actele, am trecut masina la impozit, am achitat toate taxele (talon, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto ( certificat retinut ) neagu11 neagu11 Buna ziua ! Am si eu o problema din care nu reusesc sa lamuresc anumite chestiuni si va cer ajutorul in vederea clarificarii . In Martie 2015 am achizitionat ... (vezi toată discuția)
Intrebare talon auto si act vanzare-cumparare BordeianuGeorge BordeianuGeorge Buna seara, am cumparat o masina azi 21.12 2016 dar pe talon instrainat catre a fost trecuta data de 21.01.2017, daca ma opreste politia poate sa se lege de ... (vezi toată discuția)