avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare activitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare activitate

Este vreo problema daca un angajat inceteaza activitatea cu 26.04.2013 si eu ii transmit incetarea in data de 25.04.2013?
Cel mai recent răspuns: popctin30 , utilizator 09:56, 26 Aprilie 2013
=D>intrebarea este buna. Daca e vreo problema sau nu va vor spune doar ce ce va controleaza.
Conf art 4 alin 1 lit d HG 500/2011 data incetarii CIM "se înregistrează în registru la data încetării contractului individual de muncă/la data luării la cunoştinţă a evenimentului ce a determinat, în condiţiile legii, încetarea contractului individual de muncă".
Conf art 9 alin 1 lit c HG 500/2011 constituie contraventii "....netransmiterea registrului în termenele prevăzute la art. 4".
Conf art 9 alin 1 lit c HG 500/2011 se sanctioneaza cu amendă de la 5.000 lei la 8.000 lei.
Asta stiam. Multumesc!
Nu este nicio problema .. legea sanctioneaza netransmiterea in termen si nu transmiterea anterioara care este psobila ...
Nu vreau sa intru intr-o polemica inutila, dar HG sanctioneaza netransmiterea in termen, in cazul nostru la data incetarii
Fiind o data fixa, consider ca atat transmiterea ulterioara, cat si cea anterioara nu este in termen. In caz contrar articolul de lege ar fi fost formulat ceva de genul "pana cel tarziu la data incetarii CIM".
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
De ce nu ar fi transmiterea anterioara in termen? ... Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus ... legea sanctioneaza daca nu este transmis la termen sau nu s-a transmis deloc ori s-a depaist termenul .. nu si daca s-a transmis anterior.
Din pacate, practica unor instante de judecata nu va da dreptate.

Alte discuții în legătură

Revisal noua versiune mea culpa mea culpa buna seara,daca am transmis versiunea 5.0.6 in termen(respectiv 01.10.2011) iar acum a aparut noua versiune cum fac-am un salariat care si-a inceput ... (vezi toată discuția)
Acordare spor suma fixa Radu Aura Radu Aura In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca pitirut pitirut Buna ziua! daca am un angajat cu contract de munca suspendat,pe 2 ani, fiind in crestere copil, iar ziua incetarii suspendarii este 05.11.2011(si e ... (vezi toată discuția)