avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare spor suma fixa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare spor suma fixa

In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma fixa) trebuie facut act aditional si transmis la REGES sau se face doar o decizie si nu se transmite la REGES fiind un spor ocazional.

Rog raspuns urgent!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 17 Februarie 2015
Cum i se acorda acel spor, in ce baza ?
~ Conținut șters la cerere ~
Si daca nu este spor cu caracter permanent nu se opereaza in REVISAL ?

Art.3 alin.2 lit.g din HG 500/2011 nu distinge intre sporuri cu caracter permanent sau nepermanent.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ar putea fi un spor pentru exercitarea unei functii suplimenatre. O salariata este in concediu CCC, iar atributiile au fost impartite altor doi salariati. Perioada este de max.6-7 luni. Este posibil ca salariata sa se intoarca din CCC inainte de implinirea varstei copilului de 1 an.
Puteti sa-l denumiti cum vreti.

Art.3 alin.2 din HG 500/2011 prevede :
(2)Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
....
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
.....

Textul de lege nu prevede expres ca sporurile care se vor completa in REVISAL sunt numai cele cu caracter permanent, iar cele care nu au caracter permanent nu se vor compelta in REVISAL.
Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem (ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus). Aceasta regula tine seama de faptul ca, unei formulari generale a textului legal trebuie sa-i corespunda o aplicare a sa tot generala, fara a introduce distinctii pe care legea nu le contine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sporuri in revisal mmarianne mmarianne Buna ziua, Am citit nenumaratele comentarii cu privire la oportunitatea introducerii cvalorii orelor de noapte, week-end etc in Revisal. Parerea mea este ... (vezi toată discuția)
Revisal noua versiune mea culpa mea culpa buna seara,daca am transmis versiunea 5.0.6 in termen(respectiv 01.10.2011) iar acum a aparut noua versiune cum fac-am un salariat care si-a inceput ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)