avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sporuri in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sporuri in Revisal

Buna ziua,
Am citit nenumaratele comentarii cu privire la oportunitatea introducerii cvalorii orelor de noapte, week-end etc in Revisal.
Parerea mea este urmatoarea: atita timp cit aceste ore variaza luna de luna in functie de pontaj nu este necesara introducerea lor.
Si argumentez:
. In cf. cu Codul Muncii CIm se modifica doar daca se schimba urmatoarele elemente: durata CIM, locul muncii, felul muncii, conditiile de munca, salariul timpul de munca si de odihna
2. In noua aplicatie aceste sume care reprezinta sporurile se introduc prin Modificare de contract iar eu nu cred ca angajatorul intocmeste act aditional lunar pt modificare CIM pt acest lucru. :O
3. Sporurile ce se introduc in noua aplicatie sunt cele specificate in CIM si care au intr-adevar un caracter permanent, nu cele care variaza in functie de pontaj.
4. Calculul contributiilor la pensii, somaj etc se bazeaza tot pe declaratiile pe care le depune angajatorul lunar.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 12 Septembrie 2011
chiar asa

In REVISAL se introduc sporurile cu caracter permanent, adica acele sporuri care sunt cuprinse in "salar de baza brut" ca elemente constitutive

J. Salarizare:
1. Salariul de bază lunar brut este de _________________________________________;
2. Alte elemente constitutive:
a) sporuri_________________________________________________________
b) indemnizaţii_____________________________________________________
b1) prestatii suplimentare in bani________________________________________
b2) modalitatea prestatiilor suplimentare in natura__________________________
c) alte adaosuri____________________________________________________
3. Orele suplimentare prestate în afara programului normal de lucru sau în zilele în care nu se lucrează ori în zilele de sărbători legale se compensează cu ore libere plătite sau se plătesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de muncă aplicabil sau Legii nr. 53/2003 - Codul muncii.

Corina Maran
Ultima modificare: Luni, 12 Septembrie 2011
Herra_, utilizator
HG nr.500/2011 nu prevede ce fel de caracter au sporurile introduse in REVISAL ... ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare spor suma fixa Radu Aura Radu Aura In situatia in care unui salariat se acorda lunar pentru exercitarea unor sarcini suplimentare, pentru o perioada de 6 luni, un spor la salariul de baza(suma ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Revisal data incetare ana_abo ana_abo [u]Referitor la incetarea CIM[/u]: daca de exemplu pe decizie se scrie ...incepand cu data de 11.05.2012 atunci operarea incetarii in revisal se face pe 11, ... (vezi toată discuția)