avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recalculare pe Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recalculare pe Legea 10/2001

În anul 1996 am primit despăgubiri în lei, în cuantum de aprox. 2700 dolari, pentru o casa din sibiu, din centrul vechi. Casa are 12 apartamente, curte interioara şi gradină. Aş dori să cer o recalculare a despăgubirilor, având în vedere suma derizorie cu care am fost plătită. ªtiu că în baza L 10 am ieşit din termene, iar o acţiune în instanţă în baza art. 480 şi urm. din Codul civil are mici şanse de reuşită. Ce pot să fac având în vedere prevederile din Constituţie şi cele ale legii europene în care se prevede respectarea principiului proporţionalităţii_ Mă puteţi ajuta_ Vă mulţumesc anticipat.

Irina.
Cel mai recent răspuns: fgs , utilizator 13:44, 2 Martie 2009
Asa cum v-a raspuns si carmenmur nu mai putei face nimic la acest moment. Sigur ca exista posibilitatea de a obtine diferenta de la valoarea despagubirii calculata pe Legea nr.112/1995 ( care era plafonata) la valoarea de piata conform Legii nr. 10/2001, dar pentru acest lucru trebuia sa depuneti o notificare in termenul legal. Daca nu ati procedat asa , ci doar in 2007 ati solicitat "recalculare" ( gresit exprimat), atunci raspunsul primariei este corect. {Pe de alta parte Legea nr. 1/2009 nu prevede nici un nou termen pentru a depune la aceasta ora, solicitari noi privind fie revendicarea imobilelor in natura fie prin echivalent.
din descrierea imobilului ar merita "osteneala" - intrebarea este daca aveti "nervi si bani".
in functie de cum vi s-a luat imobilul in regimul de trista aminitire, s-ar putea promova o actiune in constatarea nulitatii titlului statului. atunci practic nu este incidenta l.112 si trebuie sa dati banii inapoi, dar cereti despagubiri la valoarea actuala a imobilului.
ah, am uitat - oricum va trebuie pe langa bani si nervi si o avocata/un avocat bun!
si mai presupun ca in decizia de despagubiri pe l.112 nu ati semnat ca renuntati la oricare alte pretentii impotriva statului in legatura cu respectivul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001 f_karoly f_karoly Care este forma actuala in vigoare a legii 10/2001 ? legea a fost contestata la curtea constitutionala de catre presedintele romaniei nu demult, si de acea ma ... (vezi toată discuția)
Chiriasi ce mai pot face? alexandru andra alexandru andra Buna seara. NE confruntam cu o MARE problema si de aceea doresc sfatul D-voastra.. Casa a fost revendicata de persoane indreptatite cf L 10/2001 si in 2005 a ... (vezi toată discuția)