avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Dilema : cheltuiala 2% din fondul de salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Dilema : cheltuiala 2% din fondul de salarii

Buna ziua!
As dori citeva lamuriri cu privire la prima de Paste acordata salariatilor:
1. se doreste scordarea a cite 150 lei de salariat x 35 de salariati = 5250 lei.
2. anterior, s-a acordat o prima de 8 martie salariatelor in suma totala de 1800 lei (100 ron/persoana) pe care am inregistrat-o in contul 6458 considerind ca se incadreaza in limita de 2% din fondul de salarii (rulajul contului 641 fiind 129050 lei la data de 31.03.2013).
Problema mea este daca prima de Paste o pot inregistra tot in contul 6458 sau nu! Asta deoarece se va depasi 2% din fondul de salarii la momentul acordarii... sau dupa salariile lunii aprilie va creste cheltuiala cu salariile si ma pot incadra in cei 2%!
Cu alte cuvinte as dori sa va intreb cei 2% din fondul de salarii inseamna salariile acordate pina la momentul acordarii primei sau se ia in calcul fondul de salarii de la sfirsitul anului?
O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Goguvoinicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 10:43, 29 Aprilie 2013
Goguvoinicu a scris:

Buna ziua!
As dori citeva lamuriri cu privire la prima de Paste acordata salariatilor:
1. se doreste scordarea a cite 150 lei de salariat x 35 de salariati = 5250 lei.
2. anterior, s-a acordat o prima de 8 martie salariatelor in suma totala de 1800 lei (100 ron/persoana) pe care am inregistrat-o in contul 6458 considerind ca se incadreaza in limita de 2% din fondul de salarii (rulajul contului 641 fiind 129050 lei la data de 31.03.2013).
Problema mea este daca prima de Paste o pot inregistra tot in contul 6458 sau nu! Asta deoarece se va depasi 2% din fondul de salarii la momentul acordarii... sau dupa salariile lunii aprilie va creste cheltuiala cu salariile si ma pot incadra in cei 2%!
Cu alte cuvinte as dori sa va intreb cei 2% din fondul de salarii inseamna salariile acordate pina la momentul acordarii primei sau se ia in calcul fondul de salarii de la sfirsitul anului?
O zi buna!

UN AJUTOR VA ROG.....
Conform pct.14 din Normele de aplicare ale art.19 din Codul fiscal,la calculul profitului impozabil limitele cheltuielilor deductibile,se aplica trimestrial...In cazul dvs.calculul il faceti,pentru plata primelor de paste,la trim.II si apoi la trim.III si la finele anului. Puteti inregistra tot in contul 6458 aceste prime,acest lucru nu are legatura cu depasirea a 2 % din fondul de salarii. Plata acestora,in limitele pe care le-ati mentionat,nu se include nici in veniturile salariale in vederea impozitarii[art.55 alin.(4) din Codul fiscal].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima 8 martie lenuivan lenuivan de 8 martie s-a dat prima la femei cash=100 ron/ femeie, tb prinse in salarii? sau pot sa le inreg 6458=423, 423=5311, este corect? (vezi toată discuția)
Impozitare prime paste Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Sub ce forma ar trebui sa dea angajatorul prima angajatilor de Paste.(sa se impoziteze mai putin) Sub forma tichetelor cadou , am inteles ca se ... (vezi toată discuția)
Cheltuiala sociala Cristina Vasile Cristina Vasile Apelez la cunostintele Dvs, pentru a ma lumina si pe mine intr-o problema: Daca un angajator vrea sa dea de Paste copiilor salariatilor niste bani, cum pot ... (vezi toată discuția)