Buna ziua,
-As dori sa aflu informatiile care ma ajuta sa indeplinesc aceasta tinta: Infiintarea unui srl la care asociat sa fie o firma straina care este consacrata in activitatea de infiintari firme si vanzarea acestora, cu reprezentante in 17 tari din lume.
-Cat costa, cat dureaza si care este procedura pentru vanzarea unui srl care a fost infiintat doar in scopul de a fi vandut, deci nu a avut nici un fel de activitate, in Germania aceasta forma de societate se numeste Vorratsgesellschaft.
-Cat costa si care este procedura pentru infiintarea unui srl in numele unui client din strainatate?
Va multumesc anticipat!
Faptul ca asociatul este persoana juridica sau fizica straina nu are prea mare relevanta.
Procedura este cam acceasi daca ar fi persoana romana, doar ca trebuie sa mai traduceti niste acte in plus.
Toate procedurile pentru infiintare de societati + lista cu actele necesare (inclusiv Clasificare activitatilor CAEN din care va puteti alege ce activitate doriti sa efectuati) le gasiti pe www.onrc.ro (formulare si formalitati).
Din cate stiu eu, nu exista aceasta procedura, de a infiinta firme "goale" pe care sa le vindeti.
In fapt, va trebui sa infiintati firme "normale" (exact ca cele care au activitate), eventual sa le suspendati activitatea. Dupa infiintare, veti putea sa vindeti / cedati / donati "actiunile / partile sociale" detinute in acea firma, catre oricine vrea sa cumpere.
Din cate stiu, nu exista ca obiect de activitate in Romania "vanzarea de firme".