situatia este urmatoarea
Inainte de casatorie eu am inceput constructia unei case, in timpul casatorie am contractat un credit ipotecar pentru finalizarea acesteia. Am cazut de acord ca nu are nici o pretentie asupra casei/valorii platite pana acum din credit,.
La partaj se avem de impartit? casa sau creditul?
De ce acte am nevoie.
La partaj veti imparti atat casa (banuiesc ca procesul-verbal de terminare a lucrarilor si receptia finala este facuta dupa data casatorie, la fel intabularea contructiei, ceea ce inseamna ca va fi considerat bun comun), cat si creditul contractat in timpul casatoriei.
Dat fiiind faptul ca ati inceput constructia inainte de data casatoriei, veti putea solicita o cota majorata de contributie la achizitionarea bunului.
Pe ce imobil ati pus ipoteca ?
Ati terminat casa, ati intabulat-o, pe numele cui ? Daca ati avut autorizatie de constructie obtinuta ca si necasatorita si necasatorita o sa fiti si la receptie, nu va mai fi necesar sa faceti partajul casei, daca sotul nu apare in acte.
Trebuie incheiat cu banca un act aditional prin care sa preluati creditul integral.
Ipoteca e pusa pe casa, era aproape terminata in momentul in care am luat creditul, Autorizatia de constructie a fost ca si necasatorita, receptia insa a fost in timpul casatoriei.
Valoarea casei ce tb sa o declaram cum se stabileste, cine o stabileste?
De regula, luati un certificat fiscal de la primarie in care se indica valoarea de impunere.
Timbrati provizoriu in functie de aceasta valoare.
Ulterior, cand veti face expertiza si se va stabili valoarea de circulatie veti completa taxa de timbru, daca va fi cazul.
Pentru ca faceti partajul la notar, notarul va incadreaza undeva casa dupa grila.. functie de materialul folosit, zona in care se afla constructia, suprafata etc.
Eventual partaj casa
traznea
Este primul meu mesaj pe acest forum. Am o curiozitate si cred ca voi ma puteti ajuta.
Situatia este in felul urmator:
Urmeaza sa ma casatoresc la anul. Am ... (vezi toată discuția)