avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Contractul de construire este pe numele unuia dintre ex-soti.Imobilul este construit si platit prin credit ipotecar in timpul casatoriei, dar nu este receptionat de catre titularul contractului de construire.Cum poate fi pusa problema partajului?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:56, 3 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca imobilul este construit in timpul casatoriei, atunci el este bun comun, indiferent care dintre soti a semnat contractul de construire. Pentru a putea fi intabulat in CF, imobilul trebuie receptionat. Daca unul dintre fostii soti refuza sa se prezinte la receptia imobilului, atunci puteti formula actiune in instanta pentru va putea intabula casa.
Dupa intabularea casei, veti putea face partajul prin atribuirea casei unuia dintre soti, prin impartirea efectiva a casei si terenului ori prin vanzarea catre un tert si impartirea banilor rezultati.
Cu toate acestea, daca exista o ipoteca a bancii asupra terenului si constructiei, nu veti putea instraina imobilul decat cu acordul bancii.
In ceea ce priveste creditul la banca, nu se poate face niciun transfer sau renuntare fara acordul bancii.
Ar fi cel mai bine sa gasiti impreuna o solutie pentru partajarea casei si pentru rezolvarea situatiei creditului (cine plateste in continuare ratele). Altfel, veti pierde mult timp, nervi si bani.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde care este starea imobilului in prezent, el este terminat, ajuns la stadiul de receptie?
Cred ca ati putea sa cereti receptia imobilului in procesul de partaj, insa, ca si colega, nu as ocoli intai varianta amiabila de negociere. Mereu costa mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj la notar anghelnicole anghelnicole Buna ziua situatia este urmatoarea Inainte de casatorie eu am inceput constructia unei case, in timpul casatorie am contractat un credit ipotecar pentru ... (vezi toată discuția)
Acte casa la rosu calisse calisse sotia are act de donatie pe un teren. pe acest teren am construit impreuna o casa la rosu. autorizatia de constructie este pe numele sotiei. pot trece casa pe ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar- casa fara receptie ContSters42158 ContSters42158 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot face partaj in timpul casatoriei pentru o casa care in prezent nu este receptionata si care poate fi receptionata in ... (vezi toată discuția)