avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort amiabil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort amiabil

Buna ziua, Sotia mea si cu mine dorim de comun acord sa divortam. Imi puteti spune care sunt pasii de urmat,
Multumesc
Mihai
Daca nu aveti copii ,mergeti la starea civila si depuneti cererea acolo, daca aveti copii, puteti divorta la notar.
Daca vreti sa divortati si ieftin.. depuneti cererea la judecatorie.
Da, Avem un copil de 14 ani. Problema este ca sotia mea nu este in tara si sansele de a reveni pentru acte este mica. Ce se poate face?
Mersi,
Veti depune cererea la instanta, judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun. O veti cita la adresa de domiciliu si la cea din strainatate. Dansa va trimite intampinare ca e de acord cu divortul, astfel va dura mai putin.
Multumesc, Intrebarea care apare este la cine va ramana copilul. El este in tara cu mine de mai multa vreme si doreste sa raman cu mine .
Ar fi mai usor pentru discutie ca problema si intrebarile legate de ea sa apara scrise din primul mesaj.
Autoritatea parinteasca va fi exercitata in comun, iar in legatura cu locuinta , cereti ca minorul sa locuiasca la dvs, unde a locuit si pana acum. Aici are scoala, prietenii, ar fi in interesul minorului sa nu schimbe mediul in care creste.
Exista intelegere cu sotia asupra acestui aspect ?

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Modificare program vizitare in tari diferite mugurel77 mugurel77 buna,am si eu o intrebare.sunt divortat si fetita a fost incredintata mamei.intre timp am plecat amandoi din tara si ne-am stabilit in tari diferite.eu in ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul uneia din parti mmax mmax Buna seara! ma numesc Mihai sunt insurat si am un baietel minor! Sotia mea,,acum 1 luna a plecat din tara,impreuna,,cu baiatul meu,,sub pretextul ca isi ... (vezi toată discuția)