avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate intra in casa fara somatie de evacuare?
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate intra in casa fara somatie de evacuare?

Mi s-a vandut apartamentul la licitatie.
Adjudecatarul a platit costul integral al ap. in mai putin de 30 zile.
De la executor s-a primit o comunicare prin care se arata ca distribuirea banilor seface peste 2 saptamani.
Am gasit pe internet ca noul proprietar deja m-a actionat in instanta ca sa ma execute in toate modurile pana la recuperarea banilor cu care m-a creditat.
Nu inteleg formularea ptr ca acest om a cumparat casa la licitatie, nu mi-a dat bani cu imprumut.

Ce inseamna asta?Ca poate intra in casa in orice moment.?

In casa sunt lucruri ale chiriasilor care au locuit acolo.

Intrebare

Noul proprietar are dreptul sa intre in casa fara sa trimita o somatie de evacuare?
Se poate intra in casa inaintea distribuirii banilor catre banca la care a fost casa ipotecata?
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 00:21, 23 Mai 2013
ar fi bine sa consultati un avocat caruia sa-i aratati toate actele pe care le aveti. nimeni nu intervine intr-o evacuare, fara o hotarare in acest sens dar si daca ramaneti in casa pana va exista o hotarare de evacuare impotriva dvs, riscati sa vi se ceara daune pt lipsirea de folosinta
Actul de adjudecare este titlu executoriu impotriva debitorului, asadar nu este nevoie de o hotarare. executorul are insa nevoie de o incuviintare de evacuare, pentru a putea sa va evacueze silit.
Avokitten a scris:

ar fi bine sa consultati un avocat caruia sa-i aratati toate actele pe care le aveti. nimeni nu intervine intr-o evacuare, fara o hotarare in acest sens dar si daca ramaneti in casa pana va exista o hotarare de evacuare impotriva dvs, riscati sa vi se ceara daune pt lipsirea de folosinta

M-ar interesa pe mine aspectul asta.
Cum ar trebui sa procedez? O actiune pe civil?
ce temei legal este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire act adjudecare Lucc Lucc Am cumparat un apartament la licitatie. Urmeaza sa mi se emita actul de adjudecare Actul de adjudecare este titlu de proprietate si ca poate fi inscris in ... (vezi toată discuția)
Evacuare imobil închiriat, executat silit: ce drepturi are chiriașul față de noul proprietar și cum poate fi evacuat, dacă nu vrea să plece? amcteam amcteam Avem urmatoarea speta: un imobil executat silit, locuit de un chirias, cu contract facut de persoana care este executata silit. Ce drepturi are chiriasul fata ... (vezi toată discuția)
adjudecare imobil eugennico eugennico Am adjudecat la licitatie un imobil la 75% din valoare fiind creditor, in luna ianuarie, l-am intabulat personal la ocpi , am deschis rol la primarie. Am ... (vezi toată discuția)