avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare imobil închiriat, executat silit: ce ...
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare imobil închiriat, executat silit: ce drepturi are chiriașul față de noul proprietar și cum poate fi evacuat, dacă nu vrea să plece?

Avem urmatoarea speta: un imobil executat silit, locuit de un chirias, cu contract facut de persoana care este executata silit. Ce drepturi are chiriasul fata de noul proprietar (castigator al licitatiei) si cum / cand poate fi evacuat acest chirias (daca nu o face benevol) de noul proprietar?
Ultima modificare: Luni, 26 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ciponex , utilizator 15:14, 28 August 2019
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa zicem invers, proprietarul nu are nicio obligatia sa respecte un contract incheiat intre chirias si vechiul proprietar. Casa se vinde libera de sarcini.
Chiriasul ar fi bine sa isi caute din vreme unde sa stea, o sa fie notificat sa elibereze ap si daca nu vrea, va trebui ceruta evacuarea lui.
Proprietarul poate cere executorului sa il puna in posesie.
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu confundati notiunea de " liber de orice sarcini " cu contractul de locatiune.Contractul de inchiriere ramine valabil pina la expirarea sa si este opozabil adjudecatarului care va incasa chiria cu conditia sa fi fost incheiat inainte de notarea urmaririi imobilului.
" Art. 859.
(1) Locațiunea și celelalte acte juridice privitoare la imobilul adjudecat rămân în ființă sau, după caz, încetează, potrivit dispozițiilor art. 828 alin. (1) și (2).

(2) Plățile făcute înainte de scadență de către locatar sau alte persoane interesate sunt supuse dispozițiilor art. 828 alin. (3). "
Art. 857 alin. 3 prevede ca : " (3) De la data intabulării, imobilul rămâne liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanță, creditorii putându-și realiza aceste drepturi numai din prețul obținut. Dacă prețul de adjudecare se plătește în rate, sarcinile se sting la plata ultimei rate. "
Sarcinile se la ipoteci sau orice sarcini reale prin care se garanteaza drepturi de creanta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunteti cu cate un nr inainte, de fapt e vb de art 858, 827,856.
Art. 827: Locatiunea si cesiunea de venituri
(1) Inchirierile sau arendarile, precum si cesiunile de venituri facute de debitor sau tertul dobanditor dupa data notarii urmaririi nu vor fi opozabile creditorului urmaritor si adjudecatarului.
(2) Inchirierile sau arendarile anterioare notarii sunt opozabile, in conditiile legii, atat creditorilor urmaritori, cat si adjudecatarului. Cu toate acestea, adjudecatarul nu este tinut sa respecte locatiunea atunci cand pretul convenit este mai mic cu o treime decat pretul pietei sau mai mic fata de cel rezultat din locatiunile precedente.

Ramane de vazut de cand e contractul ala si pe cati bani.

Sigur ca proprietarul, daca nu il deranjeaza, il poate tine in continuare pe chirias, dar daca omul a cumparat sa locuiasca ca nu are unde.. plus ca are dreptul sa se foloseasca de prorietatea sa, ar fi bine ca chiriasul sa isi caute alta locuinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca-l derajeaza trebuie sa respecte contractul de inchiriere pe toata durata lui.Legea nu este facultativa.Cu privire la numerele art. din NCPC e vorba de NCPC republicat unde apre decalarea.
Ultima modificare: Marți, 27 August 2019
Florin Cornea , Consilier juridic
Nu m-as hazarda sa zic ca acel contract e opozabil adjudecatarului, pana nu il vede cineva acel contract. Apoi, de la lege la aplicarea ei, e cale atat de lunga...

Alte discuții în legătură

Actiune in rectificarea notarii??? grozavu grozavu Am o situatie mai neobisnuita: - in 2004 se cumpara un imobil (apartament) liber de sarcini, prin act de adjudecare (vanzare silita). Fostul proprietar a fost ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)
Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)