avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalcularea alcoolemiei - de la 1.2 la 0.8
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalcularea alcoolemiei - de la 1.2 la 0.8

buna ziua...sper ac am nimerit bine aici...as avea si eu o intrebare..
am o cunostiinta careia i s-a luat permisul auto in urma cu 10 luni pt ca a fost prins la volan baut...in analizele de sange i-a iesit 1.2...a facut recalculare si rezultatul a iesit 0.80..ce se intampla in acest caz?
cel care se ocupa de caz i-a cerut persoanei respective sa faca testul poligraf pt k diferenta este prea mare...intrebarea mea e daca acesta este obligat sa faca testul poligraf si daca nu ce se poate intampla?
va multumesc...sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns
Intr-adevar diferenta dintre cele doua valori ale alcoole4miei este mare. Recalcularea alcoolemiei se bazeaza pe declaratiile persoanei in cauza si care, probabil, s-a informat in prealabil ce trebuie sa declare. Din aceasta cauza, dupa parerea mea, valoarea recalculata a alcoolemiei nu este certa. In schimb, valoarea alcoolemiei rezultata in urma analizei samgelui este certa.
multumesc de raspuns...si este obligat sa mearga sa faca testul poligraf? daca refuza ce se intampla?
Cel care se ocupa de caz si solicita unei persoane, efectuarea testului poligraf, sa precizeze articolul de lege care obliga la efectuarea acestuia.
Poate fi vorba de intimidare, tocmai in ideea ca nu se accepta testul respectiv.
a spus ca daca nu face testul inseamna ca minte si ca ii marturie mincinoasa adica infractiune...de ce se mai face recalculare daca nu se tine cont de rezultat?
multumesc
Daca a mentionat intr-un document scris, sa efectueze testul cu detectorul de minciuni, sa precizeze art. de lege care prevede acest lucru.
Refuzul de a efectua testul nu poate fi considerat marturie mincinoasa, aceasta va trebui dovedita. Este vorba de prezumtia de nevinovatie.
Un avocat de meserie ar putea sa va dea mai multe detalii despre acest gen de marturii.

Alte discuții în legătură

Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe biologice. cum se calculează alcoolemia? Alexandrughi Alexandrughi Buna seara, am fost depistat in urma cu 4 luni cu o alcoolemie de 0.43 in apatat. Am platit analizele si a venit rezultatul de 1.10 in sange la prima proba iar ... (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)