avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalcularea alcoolemiei - de la 1.2 la 0.8
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalcularea alcoolemiei - de la 1.2 la 0.8

buna ziua...sper ac am nimerit bine aici...as avea si eu o intrebare..
am o cunostiinta careia i s-a luat permisul auto in urma cu 10 luni pt ca a fost prins la volan baut...in analizele de sange i-a iesit 1.2...a facut recalculare si rezultatul a iesit 0.80..ce se intampla in acest caz?
cel care se ocupa de caz i-a cerut persoanei respective sa faca testul poligraf pt k diferenta este prea mare...intrebarea mea e daca acesta este obligat sa faca testul poligraf si daca nu ce se poate intampla?
va multumesc...sper ca ma poate ajuta cineva cu un raspuns
Este clar ca este vorba de intimidare. Testul poligraf se face cu acceptul persoanei in cauza.
am inteles...dar de ce sa il intimideze din moment ce el a recunoscut fapta...ce vina are el ca la recalculare a iesit mai putin...multumesc pt raspunsurile date
0.8 reprezinta limita intre infractiune si contraventie.

aceasta limita poate influenta decizia unui procuror sau judecator privind aplicarea legii, ori NUP si aplicarea unei amenzi plus suspendarea permisului ptr o perioada de 3 luni ori o condamnare cu suspendare si anularea permisului de conducere.

Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
as vrea sa stiu daca cei de la politie au dreptul sa trimita inapoi rezultatul recalcularii la institutul de medicina legala minovici pt a se reface analizele?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intimidarea martorului alexandrugroza alexandrugroza Buna ziua. As dori sa aud parerea dlor avocati in legatura cu urmatoarea situatie. Intr-un dosar de urmarire penala, invinuitul propune proba cu martori(4 la ... (vezi toată discuția)
0.43 în etilotest și 1.10, respectiv 0.8 în probe biologice. cum se calculează alcoolemia? Alexandrughi Alexandrughi Buna seara, am fost depistat in urma cu 4 luni cu o alcoolemie de 0.43 in apatat. Am platit analizele si a venit rezultatul de 1.10 in sange la prima proba iar ... (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)