Am infiintat un SRL in apr.2012 . In mai 2012 , s-a depus declaratia 010 la ANAF. SRL nu este platitor de tva . nu am prestat nici o activitate in acest timp .
Celelalte declaratii nu le am mai depus pana in luna aceasta , aprilie 2013 . In martie 2013 am facut cerere la reg .comertului pt suspendare temporara , am platit taxele aferente si mi s a eliberat certificatul constator . Ajungand la finante mi s au cerut declaratiile restante , le am depus ulterior si mi s a cerut sa revin sa vad daca mi s a aprobat cererea de suspendare . Revenind , mi au spus ca firma este declarata inactiva din cauza nedepunerii declaratiilor la timp , mi au facut cazier fiscal iar daca vreau sa scap de el sa reactivez firma . Online , pe lista firmelor inactive , firma mea apare activa .
Problema este ca nu doresc sa o reactivez si doresc sa scap de cazier . Ce amenda pot primi pt inactivitatea firmei ?
Nedepunerea la timp a declaraţiilor este contravenţie şi se sancţionează cu amendă - art. 219 alin. 1 lit. a Cod fiscal.
Cuantumul amenzii este de la 1000 la 5000 lei - acelasi articol, alin. 2 lit. d.