avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de mandat sau contract de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de mandat sau contract de munca?

Buna ziua, revin din nou cu aceiasi intrebare si doresc daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarele: in actul constitutiv al firmei y srl, persoana x cu cetatenie spaniola dar avand certificat de rezident in Romania este trecuta ca si administrator, ma intereseaza daca trebuie facut un contract de mandat si trebuie inregistrat la camera de comert sau se poate contract de munca, salariul minim care i se poate acorda, contributiile care se platesc de firma si contributiile platite de acesta, cum se trece ca administrator in declaratia 112 si in celelate declartii care trebuie depuse la administratia financiara? Sper sa ma ajutati cu un raspuns fiindca sunt putin in "ceata".

Cel mai recent răspuns: cj10hzl , utilizator 13:08, 26 Aprilie 2013
poti face ce vrei tu. oricum dpdv fiscal e asimilat veniturilor salariale, iar pe declaratie il treci ca administrator. daca optezi pt mandat nu trebui e sa-l inregistrezi la camera de comert. nu stiu unde ai auzit aberatia asta. sper ca te-am scos putin din ceata:D
Multumesc, aberatia vine din partea unui jurist, imi cer scuze dar nu sunt toti la fel.
nu e obligatoriu sa il inregistrezi,dar poti sa il inregistrezi si chiar sa il si publici daca doresti (contractul de mandat), si daca nu ma crezi apeleaza la ORC te vor lamuri,
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
cj10hzl, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl lity lity Buna ziua, doresc daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarele: in actul constitutiv al firmei y srl, persoana x cu cetatenie spaniola dar avand certificat de ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator firma daniela sirghe daniela sirghe Am o firma la care sunt asociata cu fratele meu,el detinand functia de administrator. In acelasi timp lucrez si la o companie,care are acelasi obiect de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de mandat mony mony In cazul unui S.A ,directorul general- administrator executiv - nu mai are C.I.M. dupa interdictia adusa prin modificarile la Legea nr.31/1990, ci contract de ... (vezi toată discuția)