Sunt divortat si platesc pensie alimentara pentru două prinţese (fete). Fosta soţie sa recasătorit şi a mai născut un copil cu actualul soţ (fostul amant). Nu are nici un venit decat alocaţia celor trei copii şi pensia alimentara (800 RON) de la mine care este destul de substanţiala datorita veniturilor realizate de mine şi este mai mare decât salariul actualului soţ (700 RON) şi sunt convins ca o parte din pensia alimentară a fetelor mele este folosită în alte scopuri decât întreţinerea lor.
Întrebarea mea este: în cazul custodiei comune mai sunt obligat sa plătesc pensia alimentară şi care sunt şansele mele pentru a obţine custodia fetelor ţinând cont de faptul că eu nu m-am recăsătorit, locuiesc la părinţii mei unde am o camera liberă, iar fosta soţie locuieşte 5 persoane într-o sigură cameră, în casa actualului socru.
au 6 ani si 5 luni iar cea mica 5 anisori. Am patit-o de multe ori atunci cand trebuia sa le duc mamei lor, sa nu coboare din masina doar fortate. Chiar de două ori a trebuit sa o iau pe cea mica înapoi ca nu o puteam stapâni din plans. Sunt convins ca repulsia nu o au fata de mama lor ci de mediul si atmosfera din casa unde stau. Ele tin si la mama lor, sunt convins dar eu cred ca cred ca pot sa le asigur o educatie si o crestere mai buna. Si despre actualul sot fără să fiu răutăcios îi cam place şpriţul.
divortul sa solutionat în 2010, iar ea sa mutat cu actualul in septembrie. Si suntem din aceeasi localitate.
aveti sanse in situatia descrisa de dvs. insa trebuie sa consultati mai intai un avocat sa va estimeze corect, deoarece nu numai conditiile materiale intra in discutie.
pentru asta va trebui sa deschideti un nou proces.
Sanse sa luati fetele sunt, dar nu mari.
E cel putin ciudata reactia fetelor, care sunt lucrurile care le deranjeaza la noul sot al mamei? Ca nu-i spritul...