Fiul meu, a implinit de curand 18 ani. Este in clasa a XI-a si tocmai am fost anuntata ca va fi exmatriculat din cauza absentelor nemotivate. In urma discutiilor pe care le-am purtat cu el, mi-a aruncat in fata faptul ca nu are de gand sa mai mearga la scoala! Mentionez ca sunt vaduva iar fiul meu primea pensie de urmas. I-am explicat ca abandonul scolar, printre altele atrage si suspendarea pensiei de urmas pe care o tot cerea ca "dreptul lui - bani de buzunar". I-am cerut sa isi caute un loc de munca in cazul in care nu mai vrea sa invete si refuza categoric. Imi spune ca sunt obligata sa il intretin! Pana cand?! Nu ma mai inteleg deloc cu el, fumeaza, bea, aduce in casa tot soiul de indivizi in lipsa mea, imi fura banii stransi cu mare truda. Ma simt depasita de situatie. Ce pot face? Sunt tentata sa ii dau partea de mostenire care ii revine de pe urma tatalui lui si sa ii cer sa plece...Ce ma sfatuiti?
1) Din acest moment de cand a implinit 18 ani,nu mai aveti obligatia sa il intretineti.
2) Presupun ca dvs fiind vaduva,prin moartea sotului dvs,fiul dvs are dreptul la mostenire din partea tatalui sau,si asta ii da dreptul sa stea in casa,fara sa-l dati afara.
3) Daca tot va fura,puteti face plangere la politie,i se va intocmi dosar penal. E cel mai bine ptr dvs,nu lasati ca copilul sa abuzeze de dvs si sa va faca viata un chin.
Imi pare rau ca situatia s-a ajuns aici,multi adolescenti asa fac,ei cred ca au drepturi si numai drepturi,insa obligatii nu au? Rusine ptr asa ceva. Nu va lasati calcata in picioare.
Pensie urmas copil
palsecam
Sotia mea a decedat pe 6 februarie, curent. Avea o vechime in munca de 16 ani.
Fiul meu, elev in clasa a XI-a, implineste saptamana viitoare 18 ani.
Poate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
apr0ape_om
Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu .
Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)