laurentiusergiu_33 a scris:
M-am interesat la ITM-ul in raza in care isi are sediul social compania , iar raspunsul a fost acesta: avand in vedere dispozitiile art.5 si 12 din Legea nr. 544/2001 cu modificarile si completarile ulterioare, Legea nr.677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, nu avem posibilitatea legala sa va furnizam informatiile solicitate.
In situatia in care pe rolul instantelor judecatoresti, se afla spre competenta solutionare un dosar ce are ca obiect eventuale concedieri efectuate in baza art.65, alin.1 din Codul muncii, de societatea comerciala, putem furniza aceste informatii la solicitarea onoratei instante sau eventual a organelor de cercetare penala.Intrebarea e:chiar trebuie sa astept decizia de concediere si sa-i dau in judecata pentru un lucru de care nu sunt convins????Cine plateste cheltuielile de judecata?
Cu toate ca acest mesaj l-ati mai postat odata, va pot spune urmatoarele :
- in cazul unei contestatii impotriva deciziei de concediere, aveti posibilitatea de a solicita instantei de judecata sa solicite de la ITM acele informatii.
- chiar daca este concedierea individuala sau colectiva, beneficiati de salarii compensatorii acordate potrivit CCM aplicabil.
- decizia de concediere se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul
- in art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .