avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere contract de munca

Cum se poate desface un contract de munca al unui angajat care este in concediu fara salar(altceva decit desfacere contract de comun acord intre parti sau demisie) iar firma cu care are contract nu este productiva,cifra de afaceri este 0?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:58, 27 Aprilie 2013
desfacerea contractului de munca ca urmare a reducerii postului
simo34 a scris:

Cum se poate desface un contract de munca al unui angajat care este in concediu fara salar(altceva decit desfacere contract de comun acord intre parti sau demisie) iar firma cu care are contract nu este productiva,cifra de afaceri este 0?


In primul rand concediu fara plata inseamna suspendarea contractului individual de munca .... asa ca intai trebuie sa-i incetati suspendarea contractului abia apoi putem vorbi de incetarea contractului individual de munca si cum s-a spus mai sus puteti desfiinta postul .
dar se poate poate desface fara nici o obligatie din partea firmei,asa pur si simplu desfac contractul pentru reducerea postului?
Solutia cea mai convenabila este incetarea activitatii cu acordul partilor. In felul acesta nici una din parti nu poate reclama o neregula. Desfiintarea postului presupune o anume procedura la desfiintarea postului, inclusiv un preaviz si niste restrictii la reinfiintarea postului.
Dar cand expira perioada pentru care a fost suspendat contractul individual de munca? Incetarea suspendarii anterior expirarii perioadei stabilite initial se poate realiza numai cu acordul partilor , o dată acordat concediul fără plată nu poate fi revocat fără consimţămîntul angajatului respectiv
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
IGHI, utilizator

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz zeul zeul Buna seara.Am o mare nelamurire. Ieri 22 iamuarie mi-am dat demisia fara preaviz, din cauza nerespectarii comtractului de catre angajator. Am fost chemat sa ... (vezi toată discuția)
Cerere încetare cim cu acordul părților fără compensatorii mat1324 mat1324 Buna ziua! Tocmai am fost anunțat ca proiectul pe care lucrez va fi desființat. Eu și încă 3 colegi vom fi dați afara de la sfârșitul lunii noiembrie. ... (vezi toată discuția)
Preaviz restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in cazul restructurarii unui post, preavizul este de 20 zile lucratoare, dar daca salariatul este de acord, cu semnatura ... (vezi toată discuția)