avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dupa CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dupa CIC

Angajata nu poate relua activitatea pe postul detinut anterior, copilul find mic..... Nu pot desfiinta postul deoarece am nevoie de om pe acel post. Am doua posibilitati: ori isi ia CFP un an, ori o concediez disciplinar? Ea vrea somaj, nu vad cum...?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 20 Aprilie 2011
1. Ce inseamna ca nu poate sa reia activitatea? Atunci sa demisioneze sau sa faca cerere de incetare a CIM cu acordul partilor.
2. Daca vreti neaparat sa o ajutati in acest fel puteti sa desfiintati locul de munca si sa-l reinfiintati dupa o luna de la emiterea deciziei de concediere.
3. Sau o concediati cu art.61, lit.d) din Codul muncii (necorespunzator profesional) dar este mai complicata acesta varianta.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Inseamna ca nu are cu cine lasa copilul si nu poate relua activitatea. Nu pot desfiinta postul pentru ca angajez acum pe altcineva, am nevoie de om. I-am spus ca poate solicita CFP un an....
Da, poate solicita CFP daca angajatorul este de acord.
Cea mai simpla varianta fara sa desfiintati postul : modificati durata c.i.m. in determinata.
Nu cred in aceasta varianta, e cel putin ciudata pentru mine. Mi se pare ca speculez legea....

Alte discuții în legătură

Somaj dupa terminarea ccc PE 18 MAI IMPLINESTE 2 ANI.POT SA BENEFICIEZ DE SOMAJ?AM AVUT CONTRACT PER NEDETERMINATA. PROBLEMA ESTE CA AR FI NEVOIE DE NOI ANGAJATI LA FIRMA,DAR EU NU AM ... (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului - concediu de crestere a copilului popoviciu13 popoviciu13 buna, intr-o luna ar trebui sa ma reintorc la munca din concediu de crestere al copilului. Postul meu este desfiintat. Un alt post pe studiile mele nu am sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate stefan1312 stefan1312 Buna ziua am si eu nevoie de consultanta juridica pentru urmatoarea situatie: luna viitoare se implinesc cei doi ani de concediu de matenitate si ar trebui sa ... (vezi toată discuția)