avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea CCC

PE 18 MAI IMPLINESTE 2 ANI.POT SA BENEFICIEZ DE SOMAJ?AM AVUT CONTRACT PER NEDETERMINATA. PROBLEMA ESTE CA AR FI NEVOIE DE NOI ANGAJATI LA FIRMA,DAR EU NU AM CU CINE LASA COPILUL.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:44, 5 Mai 2011
1. Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut CIM suspendat.
2. Faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM cu data de 18 mai si reluarea activitatii, cu aceeasi data, in baza aceluiasi CIM.
3. Apoi vorbiti si cu angajatorul si spuneti-i ce doriti. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca angajatorul sa va concedieze datorita desfiintarii posului ocupat de dvs.
4. S-ar putea ca angajatorul sa aiba nevoie de acel post si de serviciile dvs. si atunci nu poate desfiinta postul fiindca doriti dvs. sa fiti in somaj.
5. Mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca va concediaza ca necorespunzator postului (art.61, lit.d din Codul muncii). Dar pentru asta trebuie sa procedeze conform art.61-64 din Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc dariaTM dariaTM Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi despre cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: Sunt in concediu pentru cresterea copilului pana in septembrie ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu de crestere a copilului ofilica ofilica sunt in concdiu de crestere a fetitei pana vineri 13 mai.as vrea sa stiu daca cei de la serviciu sunt obligati sa ma reangajeze.eu as vrea sa le propun sa ma ... (vezi toată discuția)
Pot intra in somaj dupa ccc? MarinaSoare MarinaSoare Buna pe 25 martie copilul implineste 2 ani ,iar eu ar trebui sa incep munca insa doresc sa intru in somaj caci nu am cu cine lasa copilul ,pot intra in somaj ... (vezi toată discuția)