avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Activitate privata
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Activitate privata

Buna ziua, as dori sa demarez o activitate imobiliara si nu sunt pe deplin lamurit care forma de organizare e mai avantajoasa pentru mine din punct de vedere al taxelor si impozitelor - PFA, Ii sau IF. Mentionez ca sunt pensionar si nu sunt lamurit daca inafara impozitului de 16 % trebuie sa iau un calcul si alte cheltuieli. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 6655 , utilizator 09:17, 30 Aprilie 2013
In cazul in care infiintati o SRL -microintreprindere, veti lua in calcul impozitul pe venit 3% din incasarile societatii. Veti mai avea insa costuri (pe care le puteti externaliza) cu serviciul de contabilitate, eventual protectia muncii (daca veti avea angajati).
In cazul in care veti deveni PFA, atentie la sistemul de impozitare ales: norma de venit (veti achita 16% din valoarea normei stabilita) sau sistem real (veti lua in calcul impozitul pe venit 16% + 5,5% contributia la sanatate).
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de consultanta in management si afaceri (cod caen 7022) Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Va rog sa-nmi dati si mie un sfat: Pentru a desfasura activitati de consultanta in management si afaceri ce sa-mi infiintez (forma juridica), ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma-ce presupune florenta_22 florenta_22 Buna zia, Vreau sa-mi infiintez un srl sau inteprindere individuala,cod 7.311,activitati ale agentiilor de publicitate,nu voi face eu productia,voi lua ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri functionare pfa mircea101 mircea101 Buna seara Angajatorul (SRL) mi-a propus sa colaboram prin PFA ... pe langa faptul ca toata chestia presupune niste costuri (cam mari din pct meu de vedere) ... (vezi toată discuția)