avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in granituire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in granituire

Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: am in proprietate un teren achizitionat in 2005, actele sunt in regula, terenul are cadastru, granitele cu vecinii au fost trasate si recunoscute la data achizitionarii proprietatii iar aceste date corespund cu inscrisurile din cadastru si cu toate acestea acum cateva zile unul dintre vecini a mutat granita de hotar fara acordul meu(bineinteles in favoarea lui), fara o actiune a primariei, fara o masuratoare in prealabil. sunt un om respectabil si care a mai crezut ca legea in aceasta tara nu se face cu parul, asa ca am sesizat acest lucru la Politie, de unde a venit un echipaj care a constatat ceea ce reclamam eu, dar nimic, respectivii au continuat sa modifice granita de hotar pe toata lungimea terenului. ce pot face in acest sens, legal??mai mult decat atat respectivii au si o cladire care trebuia retrasa la momentul primei instrainari a terenului respectiv, eu fiind al treilea cumparator, au trecut vre-o 10 ani de la prima instrainare, cum pot sa fac sa intru in posesia a ceea ce-mi apartine?[u]
Cel mai recent răspuns: mediator_Constantinescu , utilizator 15:46, 27 Aprilie 2013
Actiune in instanta, actiune in granituire.
ce tara minunata, unul abuzeaza de drepturile mele, acum, azi, il prind in flagrant cu politia ca-mi fura din proprietate, iar eu trebuie sa-l dau in judecata , care cu totii stim cat dureaza si sa intru in posesia a ceea ce este al meu dupa,......1-2-3-4-5-ani... sau cine stie cati ani.MINUNAT!
Cel mai probabil se bazeaza pe cunoasterea atata a legii , cat mai ales a procedurii. Legea e una, va apara, aplicarea ei este alta...Vecinul a inceput o lupta de gherila, cu metode necinstite. Procedura greoaie ii este favorabila.

Ce va opreste sa ii opriti? Sa nu asistati pur si simplu la deplasarea hotarului, suspinand? Este legal sa va marcati hotarul, sunteti sustinut de Codul Civil.
Pana sa asteptati sa va dea cineva dreptate, aplicati chiar dvs acest Cod, punand hotarul pe locul deja stabilit conform cadastrului. Vecinul "imperialist" va constata ca a pus niste stalpi dincolo de gardul dumneavoastra. Probabil se va simti si ii va lua ( e al lui, nu trebuie sa il afectati)... Veti vedea ce argumente va avea cand va revendica gardul pus in interiorul hotarului dvs !

Nu cedati !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare proprietate zuzumama zuzumama Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele ... (vezi toată discuția)
Vecinul nu ma lasa sa intru pe teren guest1001 guest1001 Cu ceva ani in urma (pana sa se faca intabularile si cartile funciare) am avut o actiune in granituire cu vecinul. Vecinul a dobandit prin contract de ... (vezi toată discuția)
Greseala coordonate cadastru mateicostinel mateicostinel Buna ziua. Vecina a facut cadastru inaintea mea, pana aici totul ok.La un an dupa cadastrul ei eu am facut cadastru masurand din granita in granita( gard in ... (vezi toată discuția)