avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire furata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire furata

Buna ziua,

Bunicul meu,inainte de anul 1900,primeste de la parinti un teren pe care isi construieste o casa.Are patru copii,trei dintre ei mor fara urmasi.Ramane tatal meu,care in 1947 se casatoreste si are doi copii,eu si fratele meu.
Prin anii 1970, dupa ce bunicul meu moare,tatal si mama mea construiesc o casa noua in locul celei vechi.In anul 1979,tatal meu a decedat.Nu am facut succesiunea.In 1991,dupa revolutie,fratele meu mie mi-a spus ca tot ce este acolo este trecut pe numele mamei ca a facut cerere la primarie si a luat tot pamantul.In anul 2000 a decedat mama.Eu l-am tot rugat sa facem succesiunea,dar el m-a tot amanat.
In 2004 facem o succesiune partiala dupa mama doar pentru niste actiuni pe care fratele meu vrea sa le vanda.
In anul 2006 moare fratele meu si raman sotia si 4 copii.
Din nou vreau sa facem succesiunea dupa mama,pentru ca erau si niste terenuri extravilane.
Este momentul cand aflu ca de fapt terenul din curtea casei(1661 mp)este pe numele fratelui meu,si eu nu mai am niciun drept la casa parinteasca.
Am mers la primarie,si mi-au spus ca el a facut cerere cf. legii 18/91 si i s-a atribuit lui prin CONSTITUIRE,chiar daca mama mea era in viata.
Mai pot face ceva in acest caz?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:48, 27 Aprilie 2013
cf legii funciare nu mai puteti face nimic dar vedeti ce se intampla sa nu fie la mijloc ceva fals

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor persoana decedata in 1947 cristimarin cristimarin Am solicitat la un notar certificatul de mostenitor dupa bunica mea decedata in 1947 prin care sa dovedesc calitatea de mosteniori ai sotului defunctei ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune pe un teren lasat prin testament de la tata la fiu MarianCristian MarianCristian Buna ziua Comunitate, va prezint pe scurt situatia cu care ma confrunt. Strabunicul meu cumpara cu Contract V.C. in 1927 un teren in Bucuresti, Raionul Tudor ... (vezi toată discuția)
Instrainare teren costin_justina costin_justina Care este cea mai simpla si mai ieftina modalitate de a instraina un teren a carui situatie este urmatoarea:Terenul respectiv este o livada si impreuna cu ... (vezi toată discuția)