=cum este posibil ca un angajat la aceasta ,,renumita firma de securitate,paza si protectie :frantic:,sa nu isi plateasca angajatii 3 luni?nici macar un bon de masa sau plata transportului?
=Cum e posibil sa ti se raspunda ca nu se poate obtine o audienta la nici un superior?citez,,toata lumea vrea,dar nici unul nu abtine asta,,
=evident ca nu se platesc orele de week-end sau vreun spor de noapte,chiar daca acest lucru este stipulat in contract
Unde se poate face plangere impotriva lor in afara ITM-ului?
PRESUPUN CA EXISTA CINEVA COMPETENT SI IN MASURA SA POATA FACE CEVA,REFUZ SA CRED CA IN ROMANIA TOATA LUMEA ESTE CORUPTA SI ACEASTA FIRMA ESTE DEASUPRA LEGII :(
Sesizati in scris ITM, eventual sub semnatura mai multor angajati care sustin punctul dvs. de vedere. ITM va declansa o ancheta, va stabili masuri si va va comunica in scris, in termen de 30 zile de la data inregistrarii petitiei, modul de rezolvare a sesizarii dvs.
Puteti deschide actiune in instanta civila, anexand la dosar documente care sa va sustina punctul de vedere.
Solicitati instantei de judecata sa aprobe o expertiza tehnica judiciara in specialitatea dreptul muncii/ resurse umane, salarizare, drepturi de personal, etc., pentru a verifica mentiunile dvs.
In instanta se pot cita martori.
Neplata salariului la data prevazuta poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajatoa, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
p.s.
Ce sa faca cu expertiza tehnica judiciara ? .. neplata salariului cam greu se poate dovedi cu martori ..
adevarat ca nu se poate dovedi cu martori,dar nici ei nu pot dovedi contrariul deoarece cardul este 0 lei si nu a fost semnat nici un stat de plata......
Art.168 alin.1 C.mun. prevede ca, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.
Daca plata se face prin virament bancar , atunci dovada este extrasul de cont si ordinul de plata.
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul .. in cazul dvs, el v trebui sa dovedeasca ca a platit salariul ...
Neplata salariului
camipisi
Buna ziua. D e 2 luni nu am mai incasat salariul decat cate 100 ron la o saptamana doua. As vrea sa renunt la job, deoarece sunt sigura ca nu voi mai primi ... (vezi toată discuția)