avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat stagiar - dobandire calitate de definitiv fara ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat stagiar - dobandire calitate de definitiv fara examen definitivare

Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii Decizia nr. 558/15.12.2012 privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca examenul de definitivare in profesiile prevazute la art. 20 alin. 5 si 6 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, republicata, pentru dobandirea calitatii de avocat definitiv, fara sustinerea examenului de defivinitvare.

Mai multi avocati stagiari din cadrul Baroului Bucuresti, care au promovat examenul de definitivare in alte profesii, au solicitat aplicarea prevederilor sus mentionate si „recunoasterea” calitatii de avocat definitiv. De asemenea si in cadrul Baroului Cluj au existat cereri in acest sens si solicitari de clarificare.

Aveti idee daca au fost admise astfel de solicitari?
Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 12:31, 28 Aprilie 2013
la cluj stiu sigur ca nu s-a admis nicio cerere in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)
Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)