avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Strain de succesiune prin neacceptare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Strain de succesiune prin neacceptare

Daca exista un certificat de mostenitor in care unul dintre mostenitori este strain de succesiune prin neacceptare, ce se intamopla daca se descopera ulterior bunuri suplimentare in masa succesorala? Mostenitorul strain de succesiune ramane automat strain de succesiune si pentru certificatul de mostenitor suplimentar, in baza declaratiei date pentru primul certificat de mostenitor, sau este nevoie sa dea din nou o declaratie? Mai poate avea pretenrii la mostenire, daca a renuntat odata la ea?

Multumesc.
Ramane strain de succesiune prin neacceptare .
Renuntarea la succesiune este totala (asadar, renuntarea la succesiune vizeaza intregul patrimoniu transmis prin decesul defunctului ).

Revocarea renuntarii la mostenire poate opera inauntrul termenului de acceptare a acesteia, daca mostenirea nu a fost deja acceptata de alti succesibil care au vocatie la partea ce li s-ar cuveni.


Termenul de acceptare a succesiunii este de 1 an , curge de la data decesului autorului acesteia, conform Codului civil in vigoare.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Parintii mei erau proprietarii unui apartament,in acte era trecut tatal meu ca proprietar.Primul a decedat tatal meu,mentionez ca mai am un frate. Eu sant de ... (vezi toată discuția)
Renuntarea sau neacceptarea mostenirii eu tot nu inteleg ceva ... MC-V MC-V Renuntarea sau neacceptarea mostenirii Eu tot nu inteleg ceva legat de aceasta problema: daca mostenitorii unui defunct renunta la mostenire in termenul ... (vezi toată discuția)