Buna ziua!
Am si eu o problema legata de salarizare. Angajatorul nu mi-a mai platit salariul din luna decembrie 2012, din 20 februarie am intrat in concediul medical iar din 25 aprilie in concediul prenatal. Angajatorul refuza sa-mi plateasca salariul motivand ca firma se afla intr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, iar Casa de sanatate nu-i deconteaza medicalul deoarece are datorii la buget. Ceilalti salariati au primit salariul pe luna decembrie 2012 si pe o jumatate din luna ianuarie 2013. Va rog sa ma indrumati cum pot sa-mi recuperez banii, mai ales ca fiind in concediul prenatal o sa urmeze si concediul postnatal, deci o perioada mai lunga pana la sfarsitul lunii august. Multumesc!
Neplata salariului la data prevazuta poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona indirect cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Pfa
Marcia18
Avem contract de munca plus contract de PFA si nu a mai fost plătite de 3 luni. Problema e ca intram in concediu prenatal si se pare ca angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)