avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... NU AM PRIMIT SALARIUL DIN LUNA DECEMBRIE 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

NU AM PRIMIT SALARIUL DIN LUNA DECEMBRIE 2012

Buna ziua!
Am si eu o problema legata de salarizare. Angajatorul nu mi-a mai platit salariul din luna decembrie 2012, din 20 februarie am intrat in concediul medical iar din 25 aprilie in concediul prenatal. Angajatorul refuza sa-mi plateasca salariul motivand ca firma se afla intr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, iar Casa de sanatate nu-i deconteaza medicalul deoarece are datorii la buget. Ceilalti salariati au primit salariul pe luna decembrie 2012 si pe o jumatate din luna ianuarie 2013. Va rog sa ma indrumati cum pot sa-mi recuperez banii, mai ales ca fiind in concediul prenatal o sa urmeze si concediul postnatal, deci o perioada mai lunga pana la sfarsitul lunii august. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 28 Aprilie 2013
Neplata salariului la data prevazuta poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona indirect cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile.
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi-am primit salariul pe luna august Alexandraioana93 Alexandraioana93 Dacă acum sunt în septembrie si nu mi-am primit salariul pe luna august fiind în concediul medical postnatal,ce pot face? (vezi toată discuția)
Pfa Marcia18 Marcia18 Avem contract de munca plus contract de PFA si nu a mai fost plătite de 3 luni. Problema e ca intram in concediu prenatal si se pare ca angajatorul nu mai ... (vezi toată discuția)
Neacordare concediu de odihna si concediu fara plata Ana maria Fetcu Ana maria Fetcu Sunt angajat in cadrul unei institutii de stat. Arat ca pe anul 2013 nu mi-am putut efectua in intregime concediul de odihna, iar din martie 2014 am intrat in ... (vezi toată discuția)