avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Locatar fara mutatie - termen intrare in legalitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Locatar fara mutatie - termen intrare in legalitate

Buna ziua

In cazul in care o persoana locuieste fara forme legale la o adresa X de exemplu, ce sanctiuni risca si care este termenul in care este obligat de lege sa-si stabileasca domiciliul la acea adresa?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 18:59, 29 Aprilie 2013
Nu e obligat sa-si stabileasca domiciliul acolo, ci numai resedinta. Termenul e de 15 zile, iar de riscat.. in afara de amenda de maxim 80 de lei, nu risca altceva.
Sa ma pot lamuri corect situatia este asta:fostul concubin a avut domiciliul legal la adresa unde am stat impreuna in casa mea proprietate.De un an s-a mutat fara forme legale insa in buletin are tot adresa veche adica aceeasi adresa cu mine.Acum ma intereseaza cum pot sa il fac sa-si schimbe adresa de pe buletin si daca el are vreo sansa in instanta unde cere drept la vizita la adresa noua unde nu are mutatie si nici acte pentru spatiul respectv.
Multumesc mult pentru rapiditatea cu care mi-ati raspuns!
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
pacurariu maria, utilizator
Da, poate cere ca vizita sa se desfasoare in locuinta indicata fara ca tatal sa aiba acolo forme legale de sedere. Daca de ex el locuieste sub cerul liber, are dreptul sa petreaca un timp cu fiica sa si poate indica pentru vizita locuinta surorii sale daca acea locuinta indeplineste conditiile in care un copil poate sta.

In privinta domiciliului, ce anume va deranjeaza in legatura cu buletinul lui? Poate nu mai e mult pana ii expira.
Stimata doamna, in mod normal si legal, nu ar fi voie sa ceara program cu ridicare minor la o adresa oarecare, art. 496 Cod Civil spune :
(5) Părintele la care copilul nu locuieşte în mod statornic are dreptul de a avea legături personale cu minorul, la locuinţa acestuia. Instanţa de tutelă poate limita exerciţiul acestui drept, dacă aceasta este în interesul superior al copilului.

Pe acest fir logic, instantele dispun efectuarea anchetelor psihosociale la locuintele parintilor.
Aceste anchete, desi au preluat denumirea din legislatia canadiana, la fel ca si articolele de lege corespunzatoare, se aplica romaneste.
Cititi o ancheta psihosociala facuta in Canada si una facuta la noi.
Asa cum parintele rezident este obligat sa asigure conditii corespunzatoare minorului, la fel si parintele care-si doreste luarea copilului la el trebuie sa-i asigure aceleasi conditii si continuitate.
Doamna Pacurariu, de ce va faceti atatea griji? Fata Dvs. e mare si poate sa-si spuna parerea, cu cine, cand, unde vrea sa stea.
Daca ea refuza sa se mute de la bunica si frate, nu o poate obliga nici o hotarare judecatoreasca.
Tare cred ca aici este vorba de interese materiale!
Asa e d-le Martonze ma stresez asa deoarece sunt legata la maini si la picioare eu fiind plecata din tara in momentul de fata iar 'fostul'sa ma exprim elegant face toate demersurile posibile si murdare sa obtina peste voinata mea si a fetei un drept la care a renuntat el de buna voie:familia!Acum drept ca fata este minora insa in destul de matura sa vada realitatea si adevarul si fiind in faza in care imi ellaborez intampinarea vreau sa ma leg de toate aspectele ca sa duc la sfarsit acest demers al lui,ordinar si "interesat"asa cum bine ati intuit!
Multumesc mult pentru sfaturi!

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si ... (vezi toată discuția)
Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, ... Angevio05 Angevio05 Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, cum să le fac la copii carte de identitate dacă la adresă mea de domiciliu nu pot,nu ... (vezi toată discuția)