avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, ...

Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, cum să le fac la copii carte de identitate dacă la adresă mea de domiciliu nu pot,nu vrea propietarul, legea spune ca copiii trebuie să aibă domiciliul unde il au părinții, unde locuiesc cu chirie nu se poate?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:46, 21 Octombrie 2022
Buna ziua,
"domiciliul" nu inseamna identitate cu cartea de identitate.
Eu nu stiu o lege care sa spuna ca, "copii trebuie sa aiba domiciliul unde il au parintii" ...
Art. 496. -
(1) Copilul minor locuieşte la părinţii săi.


(2) Dacă părinţii nu locuiesc împreună, aceştia vor stabili, de comun acord, locuinţa copilului.

(3) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă hotărăşte, luând în considerare concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându-i pe părinţi şi pe copil, dacă a împlinit vârsta de 10 ani. Dispoziţiile art. 264 rămân aplicabile.

deci ori va faceti acte unde locuiti cu chirie si apoi le faceti buletine copiilor, oro le faceti buletin la adresa de domiciliu.
Corect e sa va faceti la adresa ( nu musai sa schimbati buletinul, puteti aplica pt o viza de flotant)unde stati cu chirie. Puteti sa depuneti contractul la evidenta populatiei.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)
Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Urgent - luarea copilului de la domiciliul lui oache oache daca domiciliu copilului este stabilit la parinti mamei,ea poate sa vina sa ia copilu?mentionez ca a plecat 2 sapt de acasa iar parinti ei nu o mai primesc ... (vezi toată discuția)