avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Locatar fara mutatie - termen intrare in legalitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Locatar fara mutatie - termen intrare in legalitate

Buna ziua

In cazul in care o persoana locuieste fara forme legale la o adresa X de exemplu, ce sanctiuni risca si care este termenul in care este obligat de lege sa-si stabileasca domiciliul la acea adresa?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 18:59, 29 Aprilie 2013
gi-jane2 a scris:

.

In privinta domiciliului, ce anume va deranjeaza in legatura cu buletinul lui? Poate nu mai e mult pana ii expira.

problema e ca s-a folosit de o hartie eliberata de primarie dupa parasirea domiciliului si si-a facut un nou buletin de curand.........asa ca n-o sa-i expire curand buletinul,poate peste 20 de ani ...........mai repede doar daca si-l declara pierdut sau distrus ceea ce nu prea are interesul!
Eu sunt convinsa ca fetita va domicilia in continuare la bunica si frate, iar tata va avea program de vizita.
La program, fata nu va merge daca nu vrea.
Problema va fi cu pasaportul fetei si cu iesirea din tara, trebuie acordul domnului, dar la varsta pe care o are, domnisoara va sti sa-si ceara drepturile.
Totul e sa nu i se stabileasca domiciliul la tata, dar, repet, daca fata se opune, nu va reusi.
In intampinare, trebuie sa insistati pe ancheta psihosociala la adresa unde locuieste, sa si- o legalizeze, pentru a se putea efectua o ancheta psihosociala corecta. Cu ocazia asta, scapati de el din casa dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 28 Aprilie 2013
Martonze, utilizator
Solicitati politiei de proximitate deplasare la noul domiciliu, pentru a i se pune in vedere concubinului sa-si schimbe domiciliul la adresa la care locuieste efectiv. Din moment ce nu locuieste la dvs. si nu este proprietar dar refuza, numai daca i se face evacuare din spatiu prin judecatorie mai scapati de el. Politistii pot doar sa-i aplice amenda intre 40-80 lei de fiecare data de cate ori ii sesizati, dar buletinul nu si-l schimba decat daca il ia cineva in spatiu sau isi cumpara o locuinta si se prezinta la serviciul de evidenta. E de cercetat cum a primit adevetinta de la primarie din moment ce dumnealui nu este proprietar. Teoretic fara acordul proprietarului nu-ti face nimeni buletin la adresa acestuia mai ales ca dvs. declarati ca dansul nici macar nu mai locuieste acolo. faceti o reclamatie la serviciul de evidenta.
multumesc,am sesizat serviciul de evidenta si mi-au spus neoficial ca a luat adeverinta de la primarie care a tinut locul contractului si acordului meu!!!!!!!#-on-am facut reclamatie sa nu creada fetele ca sunt rea.......insa 'fostul'profita din plin de faptul ca suntem cunoscuti si abuzeaza frecvent utilizand de bunavointa cunostintelor mele.Acum eu am cerut in intampinare ca instanta sa constate nelegalitatea domiciliului trecut in acte si poate judecatorul va recurge la obligarea lui sa-si legalizeze actele si domiciliul! Multumesc mult pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara si stabilirea domiciliului la minor pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Ma aflu in situatia de a cere pensia alimentara pentru minora rezultata dintr-o relatie de concubinaj de 12 ani......pe langa pensie am cerut si ... (vezi toată discuția)
Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, ... Angevio05 Angevio05 Locuiesc în chirie cu contract, am domiciliu la altă adresă, cum să le fac la copii carte de identitate dacă la adresă mea de domiciliu nu pot,nu ... (vezi toată discuția)