va rog am mare nevoie de ajutor.de 7 ani avem un restaurant am avut acord de functionare de la primarie pt a ne desfasura activitatea pe vechea firma, in momentul in care am schimbat firma cei de la primarie nu ne au mai dat acord de functinare pe motiv ca nu avem schimbare de destinatie, am trecut la treaba pt a obtine cele necesare pt a intra in legalitate sg lucru si cel mai imp este sematura vecinilor, am obtinut o de la vecinul din dreapta, care e tot restaurant, de la cel din spate iar cel din stanga ne a spus ca nu ne da semnatura decat conditionat adica sa nu i miroase gunoiul sa construim un spatiu special pt acest lucru, sa schimbam hornul casei sa l facem mult mai inalt ca sa nu i maivina mirosul in curte si sa rezolvam treaba cu zgom otul ce se aude vara pe terasa. am facut aceste lucruri idar ne ameninta ca ne trimite controale, ceea ce s a si intamplat.poate sa impuna orice pt a da semnatura.?
Cea mai la indemana solutie este sa va intelegeti cu vecinul. Din pacate aveti nevoie de semnatura lui pentru acordul de functionare si fiecare zi fara acesta va va afecta afacerea. Stiu ca astfel de vecini pot fi tare dificili - dar daca nu puteti sa vorbiti cu el, un mediator poate fi solutia.