avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terasa de vara facuta chiar in gardul vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terasa de vara facuta chiar in gardul vecinului

locuiesc lana un restaurant care a facut o terasa de vara din scandura si placaj acoperita cu tigla fara a ne cere acordul. de curand a mai facut si un cuptor in stil rustic iar hornul este la o distanta de 7 m de ferestrele noastre . am fost la primarie iar d-nul primar spune ca domnul cu terasa si restaurantul va intra in legalitate tinandu-i partea si gasindu-ne noua tot felu de probleme ca hornul nostru de pe casa scoate si el fum , cotetul porcului nu e la la nu stiu ce distanta etc . mai mult ne-a spus ca nu are autorizatie de constructie pe terasa dar ca o sa isi faca si in ce ne priveste va lua masuri . ce ne sfatuiti sa facem?
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 14:02, 7 Iulie 2011
Pai ce doriti sa faceti, din text nu releva ce doriti sa faceti?

Daca doriti sa fie demolata atunci depuneti plangere la directia de constructii si la primarie, trebuie sa va raspunda obligatoriu in 30 de zile.
Doar daca" vorbiti" cu primarul sau chiar cu portarul de la primarie, este acelasi lucru.(adica nimic)
Faceti scris o adresa catre primarie-D-le primar, subsemnatul.........-descrieti situatia si aratati ca nu sunteti de acord cu eliberarea autorizatiei de construire pt.respectiva terasa, intrucat sunteti "persoana prejudiciata"datorita functionarii acestei terase, ca vecin.
In caz ca s-a eliberat autorizatia, puteti sa o contestati in contencios administrativ dar inainte, faceti o contestatie la INSPECTORAT JUDETEAN IN CONSTRUCTII de care apartine localitatea d-voastra.Acestia vor verifica(fiti sigur, f.serios) si va vor da raspuns(au de incasat amenzi!!!), daca este cazul.Deci , in instanta , numai dupa primirea raspunsului de la I.J.C
Va mutumesc pt raspuns pai normal ca vreau sa fie demolata va dati seama cat este de neplacut sa stai la tine in curte si sa nu poti sa mai ai intimitatea ta din cauza celor care vin la terasa . Noi doar la primarie am facut 2 plangeri ni si la I.J.C si de acolo am primit raspunsul dupa 2 saptamai in scris ca nu are autorizatie si ca nu a primit acordul vecinilor dar ca sa dispus intrarea in legalitate . mai ales ca nu e doar o simpla terasa e hotel restaurant .
Fiind o constructie ridicata fara autorizatie(lucru confirmat de IJC)trebuie sa continuati "distractia" si sa intrebati, scris-ce inseamna intrarea in legalitate in acest caz, care a fost sanctiunea dispusa pt. constatarea acestei contraventii(este o contraventie, potrivit L.50/1991-ART.2-orice lucrare are nevoie de aut.construire/demolare-si se va da in anumite conditii).
Intrarea in legalitate a acestei terase inseamna obtinerea unei autorizatii de construire dar in cazul acesta aut.de constr.nu se obtine conf.art.2 dinL.50/1991(cum ar urma sa fie pt. o cladire care acum se construieste)ci conf. O.1430/2005 ACTUALIZAT prin care , fiind o cladire construita deja , ii trebuie o expertiza tehnica de risc la cutremure si aviz de incendiu(art.59), pentru receptie.
Deasemeni, pentru orice constructie , chiar un gard, orice< este necesar un aviz de la mediu-pe care il puteti contesta
va multumesc pt raspuns dorim demolarea constructiei bineinteles am si facut in acest sens 2 petitii la primarie iar raspunsul pe care la-m primit a fost ca intradevar nu sa cerut acordul vecinilor adica eu ca la mine in gard este aceasta terasa si eu suport tot .muzica , ce se discuta , injuraturi etc, si ca nu are autorizatie si nu sa respectat distanta legala dar ca va intra in legalitate. ni de noi sa legat de constructia pe care o avem pe miezuina construita din 1992 pt care platesc impozit ca nu avem autorizatie de constructie si ca streasina depaseste limita de prorietate dar eu unde sa imi mai pun scoc daca terasa sa facut si sa urcat deasupra pe aceasta cladire si un cotet facut de vecin tot urcat pe cladire pt caine , iar acum cand a plouat am vazut ca de fapt toata apa de pe restaurant se scurge la noi in curte si pe gard iar scocul pus bagat in cladire la directionat sa curga sub cladirea mea . ce este de facut atunci d-nul primar vad ca ne cam santajeaza sa incetam cu plangerea ca si cum ne-am permis sa facem asa ceva. ce este de facut?

Alte discuții în legătură

Constructie terasa de vara a unui restaurant intre case dana_30 dana_30 Buna ziua vreau sa ma lamuriti si pe mine . Locuiesc la tara si langa mine sa facut un restaurant iar acum de curand a inceput sa construiasca o terasa de ... (vezi toată discuția)
Proiect de demolare Mircea Razvan Mircea Razvan Buna ziua. Am castigat definitiv un proces civil in care sunt abilitat sa demolez constructiile de beton si zidarie pe schelet metalic ( foste cotete ) ... (vezi toată discuția)
Constructie care nu indeplineste distanta fata de gardul vecinului maur maur Buna ziua. Vecinul a construit o casa la o distanta de aprox. 45 cm,de gardul meu si nu are nici autorizatie de constructie. Este legal si daca nu ce se ... (vezi toată discuția)