avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plângere contravenþionalã permis reþinut pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plângere contravenþionalã permis reþinut pentru vitezã

As dori sa fac o contestatie catre jud Focsani unde am fost surprins de un radar mobil,cu 107 km.In procesul verbal scrie ca am fost detectat cu ap. radar pe raza unei anume localitati ,dar eu nu am condus cu aceasta viteza in localitate,ci in afara localitatii unde puteam circula cu 90 km.Mi s-a retinut permisul pt 90 zile plus amenda de vreo 670 lei.Stiu sigur ca am circulat cu viteza mica pe tot parcursul drumului facut pe E 85 de la Bucuresti spre Adjud ,pt ca stiam ca e plin de radare acest drum. Nu inteleg cum m-au detectat ei cu Radar ca as fi circulat in localitate cu aceasta viteza mare.Am fost oprit de masina politiei care s-ar fi intors dupa mine. Eu m-am intalnit cu masina politiei fata in fata ,dar eram in afara localitatii cu vreo 3 km,Cred cu tarie ca aceasta viteza am avut-o in afara localitatii si nicidecum in localitate.Le-am spus politistilor ca sa-mi arate filmarea si au refuzat. Mi-au spus ca pot face un memoriu catre politia din Buc unde am domiciliul si ca voi putea obtine retinerea permisului pt 30 zile ca oricum nu am avut mare viteza.Pt simplul fapt ca mi-a spus acest lucru, cum ca nu avram asa viteza mare ,ma face sa fiu sigur ca nu eram in localitate,ca totusi sa fii in localitate cu viteza de 107 km inseamna ca ai depasit cu 57 km fata de limita legala si ca atare este o viteza mare pt localitate.A mai fost cu mine in masina un amic ,care as vrea sa-l pun ca martor ca si el stie ca nu aveam viteza asta,era si masina lui,abia mi-o daduse sa o conduc cu vreo 50 km inainte de a ma opri politia ,nu cunosteam f bine masina . era pt prima oara cand conduceam acea masina si nu mergeam cu viteza asa mare .Vreau sa depun plangere la judectoria Focsani asa cum e scris in PV ,pt ca doar acolo trebuie sa o depun.Intrebarea mea ar fi daca as putea sa trimit cererea de chemare in judecata prin posta cu confirmare de primire.Si daca da,atunci certificatul de grefa cum pot sa-l obtin? Trebuie sa ma deplasez pana la Focsani si apoi sa merg cu el la Buc sa-mi ridic permisul pana la solutionarea procesului?Nu vreau sa pun avocat,cred ca ma descurc singur sa ma reprezint in instanta sa-mi sustin cauza.Aveti un model de cerere de chemare in judecata pt aceasta speta?Trebuie sa invoc un articol din lege pe care sa-l scriu in acea cerere de chemare in judecata? si daca da,care ar fi art, de care sa ma prevalez ? Deci eu sustin ca nu eram in localitate,ce art, as putea pune? e musai sa pun articolul? Cererea de chemare se face redactata la calculator sau se poate scrie de mana? Va rog sa-mi raspunda cineva cat mai urgent. Trebuie sa actionez urgent pt ca mai e putin si expira cele 15 zile de depunere a contestatiei. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
cirip, utilizator
Va recomand sa va luati un avocat, pentru ca speta nu este atat de simpla precum considerati....Mai ales daca nu ati facut obiectiuni la procesul-verbal intocmit de agentii rutieri la momentul acordarii amenzii. Ganditi-va si la punctele acumulate , la perioada de prescriptie a acestora, etc....
Da, speta nu este chiar simpla.
Cum va veti judeca la Focsani sau unde v-a fost ridicat permisul ar fi indicat sa va angajati avocat de acolo daca nu va veti prezenta la proces.

Puteti depune plangerea cu o motivare in fapt cum considerati si apoi sa o reformulati in ceea ce priveste restul aspectelor pentru a nu iesi din termenul de contestare prevazut de lege.
Sa inteleg ca pot face plangerea acum, ca sa nu ies din termenul de 15 zile ,asa cu descrierea in fapt a evenimentului cum consider ,pot indica si martorul tot acum, ca ulterior sa imi gasesc un avocat din Focsani care sa ma reprezinte.Plec maine la Focsani ,fac cererea acum acasa,o redactez la calc. sau o scriu de mana? Cum este acceptata?Ms pt raspunsuri si mai astept indrumari! Ma simt nedreptatit si cred ca nu au filmarea .Pt ca stiu ca filmarea ar trebui sa fie exacta ,cu anumite repere,eventual case sau mai stiu eu ce,ca eu pot specifica exact locul unde m-am intersectat cu politia si unde m-au oprit
Eram undeva ,unde pe de o parte si alta erau culturi de vita de vie pe de o parte si de alta.Nu am alte probe decat martorul si descrierea noastra cum s-a petrecut evenimerntul si indicarea locului. Dar nu stiu nici politia ce dovezi clare au. De aceea vreau sa contest si sa si obtin acel certificat de grefa care imi da dreptul sa imi iau permisul inapoi pana la solutionarea procesului.Stiti cam cat dureaza un astfel de proces? Pt mine e indicat sa dureze cat mai mult ,char daca castig sau nu ,important e sa am in vara asta permisul.
cererea puteti sa o redactati cum doriti, de mana cu pix, stilou, pana de gasca sau pe calculator, este acceptata oricum, important este sa fie motivata corespunzator, sa descrieti cat mai exact faptele si sa solicitati probele detinute de catre politie precum si documentele care dovedesc verificarea metrologica a aparaturii de interceptare.
certificatul de grefa se poate obtine pe loc daca insistati motivand ca aveti domiciliul in B si depuneti odata cu plangerea si cererea de obtinere a CG insotita de restul de taxe (timbru judiciar, taxa de timbru), pe cerere trebuie trecut nr dosarului. puteti solicita si judecarea in lipsa sau daca propuneti martor trebuie sa va prezentati impreuna cu el.
cauza puteti sa vi-o sustineti si singur, nu este neaparat nevoie de avocat daca considerati ca puteti fi convingator. politia oricum nu se prezinta, trimit doar fotografiile daca radarul era pe vreun MCV.
permisul ar trebui sa vi-l recuperati de la politia care l-a retinut, dupa 15 zile il trimit in mod normal la emitent. pe procesul verbal trebuie sa fie inscris in ce zona si cu ce fel de aparat ati fost detectat si daca ati fost inregistrat video cu aparat montat pe masina XXX.
Puteti face singur plangerea si sa o trimiteti prin posta

Alte discuții în legătură

Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto loricul loricul Am fost oprit in trafic de agentul de politie care mi-a intocmit proces-verbal pentru depasirea vitezei legale in localitate. Acesta sustinea ca radarul montat ... (vezi toată discuția)