Salutare! Ma bucur ca am gasit acest site si sper sa-mi fie de ajutor.Am un prieten foarte bun care este cetatean turc si vrea sa deschida un restaurant in Romania.De fapt dorim sa fim parteneri in acesta afacere.Insa nu stim mai nimic despre acest lucru.Eu sunt secretara iar el este inginer constructor si dorim sa investim in acesta afacere.Nu stiu insa ce acte ii trebuiesc lui pentru a i se permite sa deschida o firma in Romania si unde trebuiesc depuse aceste acte pentru a i se permite sa deschida o firma.II trebuie un permis de sedere ,un permis de munca ...nu stiu.Cred ca este primul pas ( cu rezolvarea sederii lui si a permisului de munca).Apoi ce acte ne trebuiesc pentru a deschide o firma avand in vedere faptul ca nu este cetatean roman.Unitatiile si agentiile la care trebuiesc depuse actele.M-a gandeam ...dupa rezolvarea actelor pentru sederea lui in Romania si dupa permisiunea de a deschide o firma in Romania ,daca putem angaja un avocat sau un notar sa ne ajute sa ne infiintam firma.As dori sa-mi spuneti deasemena ce anume este mai avantajos : SRL sau SA.Va rog mult daca ne puteti sfatui in detaliu.Va multumesc anticipat!
buna pai cel mai bine mergi la un contabil atunci ,cand sunteti hotarti si acolo i sa va spune totul ...procedurile sunt easy pt un srl .intr o zi ai rezolvat totul.mult succes!!!
ii trebuie un permis de sedere in scop economic. apoi va putea infiinta o societate ca orice alta societate din romania. e drept poate infiinta societatea si daca nu e inca in romania, ca simplu cetatean turc.