lucrez la o societate prestatoare de servicii, in fiecare luna se emit facturi. am actionat in judecata pentru recuperare debite, o persona care acumula datorii tocmai din anul 2004, am dat din 04.2004 intrucat in 02.2007 facuse o plata pe debit. desi in evidenta noastra apare cu plata din 2007, suma achitata a acoperit factura din 03.2004( imputatia platilor).
in aceste condtii instanta a invocat exceptia prescriptiei debitului. va rog sa imi spuneti poate instanta sa faca abstactie de acea plata din 2007, care in opinia noastra a intrerupt cursul prescriptiei, ca urmare a imputatiei platilor.
sunt recunoscatoare pentru orice raspuns.:)
Evident ca instanta nu a facut o aplicare corecta a deceretului 167/1958 intrucit plata unei parti din datorie constituie op intrerurupere a termenului de prescriptie
trebuie sa prezentati in instanta extras din contabilitate cu situatia platilor si a debitorilor din care sa reiasa plata facuta in 2007 si de asemenea copie de pe mijlocul de plata (bilet la ordin, ordin de plata, etc.) prin care debitorul a acoperit o parte din debit.
aceste dovezi impreuna cu prevederile art. 16 alin. 1 din Decretul nr. 167/1958 privitor la prescriptia extincyiva ar trebui sa fie suficiente, pentru ca instanta sa respinga exceptia prescrierii dreptului la actiune.