avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am o fetita de 14 ani ( sunt divortata de cand avea 1,6 ani iar in hotararea de divort ii revine 1/4 din veniturile tatalui) primesc la 2-3 luni cate 100 euro de la el (este plecat din tara in Italia unde este recasatorit tot cu o roamnca si are 2 copii cu ea) de 6 luni spune ca nu are serviciu si traiesc din ce castiga sotia. Imi doresc sa am un venit lunar din partea lui pe care sa ma bazez si nu stiu cum sa procedez. Cum pot afla daca are sau nu serviciu? cum il pot face sa-i plateasca minorei o suma lunara? daca nu are serviciu si il dau in judecata rezolv ceva? daca instanta decide ca nu are venituri si nu are de unde sa-i plateasca, la cat timp il pot chema iar in instanta in cazul in care el si-a gasit de munca dar nu vrea sa plateasca?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturile Dvs.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: hera2001 , utilizator 09:33, 30 Aprilie 2013
Ce stiti despre el, o adresa, e rezident acolo, a muncit vreodata in Italia ?
Incercati sa ajungeti la o executare silita prin ministerul justitiei.

Ministerului de Justitie, Directia Relatiilor Internationale si Integrare Europeana-33, bulevard M. Kogalniceanu, Sector 5, Bucuresti (Biroul de Avocati al Municipiului Bucuresti, Strada Dr. Raureanu nr. 3-5, sector 5)
Creditorul poate să adreseze o cerere unei autorităţi transmiţătoare a statului unde se află, pentru a obţine pensia de întreţinere din partea debitorului. Cererea trebuie să fie însoţită de toate documentele pertinente şi mai ales, dacă este cazul, de o procură care autorizează instituţia intermediară să acţioneze în numele creditorului ori să desemneze o persoană împuternicită să acţioneze în numele creditorului; cererea va fi, de asemenea, însoţită de o fotografie a creditorului şi, dacă este posibil, de o fotografie a debitorului.
Totodată cererea trebuie să cuprindă numele şi prenumele, adresa, data naşterii, cetăţenia şi profesia creditorului, precum şi, dacă este cazul, numele şi adresa reprezentantului său legal; numele şi prenumele debitorului şi, în măsura în care creditorul are cunoştinţă, adresele sale succesive din cursul ultimilor cinci ani, data sa de naştere, cetăţenia şi profesia sa; o expunere detaliată a motivelor pe care se întemeiază cererea, obiectul acesteia şi orice alte date pertinente privind mai ales resursele şi situaţia familială ale creditorului şi debitorului.
Autoritatea transmiţătoare trimite dosarul instituţiei intermediare desemnată de statul debitorului, în afară de cazul că ea consideră cererea ca nefiind de bună-credinţă.
Durata şi procedurile de soluţionare a dosarelor sunt în exclusivitate de competenţa autorităţilor străine, iar procedura de exequatur sau de obţinere a unei noi hotărâri este supusă legii statului debitorului, inclusiv în materie de drept internaţional privat.

[ link extern ]

[ link extern ]

Veti depune hotararea pe care o aveti, cu 25% din veniturile sale.
Daca stiti ca nu lucreaza sigur, va puteti adresa inainte instantei pentru a se stabili o pensie raportat la salariul minim pe economie, pensie in acest caz va fi de maxim 187 lei.


Am adresa lui din Italia, au casa luata in rate, a lucrat la un spital ca infirmier cred ( sotia lui lucreaza la un spital privat) nu stiu sigur daca are sau nu serviciu.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata pensie alimentara laur2013 laur2013 buna seara am si eu o intrebare fosta sotie nu mi.a platit pensia alimentara stabilita prin instanta din data de 1.07.2012 pana in prezent ce pot face in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara crysty224 crysty224 cum pot cere marirea pensiei alimentare daca el este in alta tara? (vezi toată discuția)
Executarea silita pensie de intretinere neplatita Marilena1981 Marilena1981 Buna ziua,numele meu este Marilena si am nevoie de ajutorul dumneavoastra.Am o hotarare definitiva pentru neplata pensiei de intretinere catre un minor si va ... (vezi toată discuția)