avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Act de lichidare a regimului matrimonial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Act de lichidare a regimului matrimonial

Va rog sa-mi spuneti daca la succesiunea dupa sotul meu, trebuie sa platesc si o taxa de lichidare de bunuri la notariat si cam cat este aceasta?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 10:12, 30 Aprilie 2013
Daca sotul dvs a decedat dupa data de 1 oct 2011 , adica dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, obligatoriu la dezbaterea succesorala se face Actde lichidare a regimului matrimonial, premergator eliberarii certificatului de mostenitor in care se stabilesc cotele de contributie ale sotilor la bunurile mobile si imobile si datoriile comune , se identifica bunurile si datoriile proprii ale fiecarui sot. Cand nu exista alti mostenitori in afara de sotie se lichideaza acest regim matrimonial numai cu sotia/sotul supravietuitor.
Costurile variaza de notar, insa nu cred ca pot depasi 100-200 RON fara TVA.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2013
ContSters250994, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune c_dobrescu c_dobrescu Doresc sa stiu daca dupa decesul sotului, care sunt cotele pentru sotia supravietuitoare si pentru doi copii? Mai este in viguare legea 319, unde se ... (vezi toată discuția)
Lichidare regim matrimonial in procedura dezbaterii succesorale ContSters292683 ContSters292683 Buna ziua, Are vreo importanta declararea bunurilor proprii ale sotului supravietuitor in Actul de lichidare a regimului matrimonial la o dezbatere ... (vezi toată discuția)
Eliberare certificat mostenitor la notariat ContSters292683 ContSters292683 Buna dimineata! La eliberarea certificatului de mostenitor la notariat partea semneaza undeva ( registru/ in alta parte ) pe langa ce a semnat anterior ( ... (vezi toată discuția)