avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lichidare regim matrimonial in procedura dezbaterii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lichidare regim matrimonial in procedura dezbaterii succesorale

Buna ziua,

Are vreo importanta declararea bunurilor proprii ale sotului supravietuitor in Actul de lichidare a regimului matrimonial la o dezbatere succesorala?

Am vazut pe Internet un model in care e scris "Sot supravietuitor - Bunuri mobile proprii: nu se declara; Bunuri imobile proprii: nu se declara; Datorii proprii: nu se declara".

Ce se intampla cu bunurile proprii care exista dar care nu sunt incluse aici?

Daca sunt omise in declaratie ( ca mai sus ) nu poate comite persoana infractiunea de fals in declaratii, nu?
Cel mai recent răspuns: ContSters292683 , utilizator 12:05, 12 Septembrie 2014
Are importanta, pentru ca asa toate partile actului recunosc aceasta stare de fapt si de drept in ceea ce priveste bunurile proprii ale sotului supravietuitor.
Bunurile proprii care nu s au declarat so aparin sotului supravietuitor raman in continuare bunuri proprii ale acestuia. Actul de lichidare se refera la bunurile proprii ale defunctului si la cele comune ale sotilor.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. act de lichidare a regimului matrimonial iancutuila iancutuila Va rog sa-mi spuneti daca la succesiunea dupa sotul meu, trebuie sa platesc si o taxa de lichidare de bunuri la notariat si cam cat este aceasta? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Inainte de 1989, mama a cumparat o casa impreuna cu tatal meu, care intre timp a decedat. Doresc sa vand aceasta casa, cum pot proceda? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Anulare certificat de mostenitor liliana szilagy liliana szilagy sunt pusa intr-o situatie putin delicata, in sensul ca particip la actiune in justitie de anulare a unui certificat de mostenitor. Prin certificatul de ... (vezi toată discuția)