avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire pensie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire pensie minor

Buna ziua, am in intretinere un copil minor in varsta de 15 ani, sunt separat cu sotul de aproape 2 ani, el lucreaza in strainatate, de curand a obtinut si rezidenta in tara in care lucreaza, as dori sa stiu ce pensie se poate calcula pentru intretinerea minorului?
25 % din veniturile lui sau din salariul minim din tara?
care sunt drepturile copilului in acest caz?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:40, 30 Aprilie 2013
Pensia se poate stabili in functie de veniturile realizate de tatal minorului ( max. 25 % din venitul net lunar realizat), daca indicati instantei, angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara jadel25 jadel25 vreau sa stiu daca fiica mea majora fiind dar eleva poate primi pensie alimetara de la tatal ei care lucreaza cu contract in strainatate si are si pensie de ... (vezi toată discuția)
Proces pensie de intretinere.tatal in strainatate imperia imperia Buna ziua. Am introdus actiunea pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Copilul are 3 ani . Nu am fost casatoriti,am trait in concubinaj ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara cornelia78 cornelia78 Am vreo sansa sa inaintez procedura pentru obtinerea pensiei alimentare pt copilul meu ,daca tatal copilului meu este in afara tarii? Fetita mea are 4 ani,o ... (vezi toată discuția)