avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces pensie de intretinere.tatal in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces pensie de intretinere.tatal in strainatate

Buna ziua. Am introdus actiunea pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Copilul are 3 ani . Nu am fost casatoriti,am trait in concubinaj ,copilul este recunoscut.
Tatal minorului a aavut initial o firma despre care eu stiam ca este in functiune.Ulterior ,am aflat ca nu mai exista si ca el este in strainatate de peste 6 luni.
Nu stiu mai exact cum se procedeaza in cazul acesta.
Stiu ca lucreaza,banuiesc tot la compania la care a lucrat in urma cu 2 ani.
Ma gandesc sa sun acolo si sa intreb daca este angajatul lor.Pentru a se afla veniturile.
Cum se procedeaza? ce anume ma sfatuiti?
astept cu nerabdare raspunsul si sfaturile dvs. mai ales ca urmatoarea infatisare este pe 9 mai.
Cel mai recent răspuns: imperia , utilizator 20:31, 28 Aprilie 2011
Daca tatal minorului lucreaza cu forme legale, va trebui sa indicati instantei de judecata angajatorul si sediul acestuia si sa solicitati ca prin intermediul instantei sa fie comunicate veniturile pe care le realizeaza., situatie in care pensia se va stabili in cuantum de 25% din veniturile realizate.
In situatia in care tatal minorului nu este angajat cu forme legale sau nu lucreaza acolo unde dvs. banuiti, atunci pensia se va stabili in functie de venitul minim pe economie din tara, respectiv 25 % raportat la 670 de lei.
Eaxact , cum afirma distinsa d-na avocat "simonette12" ,daca aflati ,domiciliul locul de munca si sediul acestuia din respectiva tara a tatalui copilului , puteti solicita instantei de judecata in baxa Directivei nr.38/2006 a C.E. sa se solicite prin comisie rogatorie la instanta de domiciliu a acestuia sa se comunice veniturile realizate de acesta.
va multumesc enorm pentru raspunsurile Dvs, aveam mare nevoie de indicatii.
Angajatorul il stiu ,compania este din Islanda, insa adresa lui de domiciliu am gasit-o intr-un formular de la biroul de emgrari insa am inca ceva dubii...
daca nu sunt sigura de domiciliu, se poate afla cu certitudine de la emigrari ? oare acestia furnizeaza astfel d einformatii? va intreb pentru ca nu stiu unde sa apelez mai intai...
in fine, va apreciez pentru atentia si ajutorul acordat.
numai bine va doresc si succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere isareionela isareionela am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie minor dahp dahp Buna ziua, am in intretinere un copil minor in varsta de 15 ani, sunt separat cu sotul de aproape 2 ani, el lucreaza in strainatate, de curand a obtinut si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara tata lucreaza in italia marianaradu marianaradu buna ziua.sant divortata si am 2 copii minori.tatal plateste o pensie alimentara calculata dupa salariul minim pe economie din romania.el lucreaza in italia.ce ... (vezi toată discuția)