avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia de intretinere

am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza in stainatate,dar pensia alimentara fixata este in functie de salarul minim pe economie din Romania. ce acte mi-ar trebui,sau cum as putea dovedi ca lucreaza afara,el nefiind angajat cu contract din tara. astept nerabdatoare un raspuns!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:29, 4 Noiembrie 2010
Daca fostul sot lucreaza in strainatate cu forme legale si puteti indica instantei locul de munca al acestuia pentru efectuarea unei adrese prin intermediul instantei pentru comunicarea venitului realizat, aveti posibilitatea sa promovati o actiune de stabilirea pensiei in functie de veniturile realizate de catre acesta.
Sotul lucreaza cu forme legale ?
Daca raspunsul este afirmativ,conform Directivei nr.38/2006 a C.E. se pot solicita pe calea unei comisii rogatorii la instanta de domiciliu acesteia relatii cu privire la veniturile acestuia,cu conditia sa cunoasteti sediul locului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara din germania Camelia_balan Camelia_balan Fostul meu sot lucreaza in Germania ,s-a recasatorit si mai are acolo inca un copil.Prin hotarare de divort in 2004 i s-a fixat plata unei pensii alimentare ... (vezi toată discuția)
Proces pensie de intretinere.tatal in strainatate imperia imperia Buna ziua. Am introdus actiunea pentru obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Copilul are 3 ani . Nu am fost casatoriti,am trait in concubinaj ... (vezi toată discuția)
Marire pensie de intretinere copilul mi-a fost incredintat mie pensia sa stabilit in functie de venitul minim pe economie adica 100ron dar fostul sot pleaca cate 3 luni in Germania cu ... (vezi toată discuția)