avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara din Germania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara din Germania

Fostul meu sot lucreaza in Germania ,s-a recasatorit si mai are acolo inca un copil.Prin hotarare de divort in 2004 i s-a fixat plata unei pensii alimentare pentru fiul nostru in valoare de 70ron.Nu cunosc decat domiciliul lui in strainatate dar stiu ca lucreaza cu contract de munca.Cum pot sa obtin o majorare de pensie in functie de venitul din Germania(pe care nu il stiu) si ce sanse am?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 15:39, 21 Noiembrie 2010
Formulati actiune de majorare a pensie de intretinere si solicitati ca veniturile sotului sa fie comunicate instantei de judecata conform Directivei nr.38/2006 a C.E.,prin comisie rogatorie de catre instanta de domiciliu a persoanei respective.
Pentru aceasta trebuie sa intreprindeti demersuri prin Ministerul de Externe pentru a vi se comunica si domiciliul sotului,care poate fi solicitat de la locul sau de munca
Cunosc domiciliul fostului sot dar nu stiu firma unde lucreaza.Am vreo sansa sa se afle prin comisia rogatorie ce venituri are si poate fi obligat sa plateaca pensia conform acestor venituri?Multumesc
Din cate cunosc trebuie cunoscut si indicat chiar si locul de munca.
Intreprindeti demersurile pe care le-am aratat mai sus pentru a reusi sa aflati si locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere copilul mi-a fost incredintat mie pensia sa stabilit in functie de venitul minim pe economie adica 100ron dar fostul sot pleaca cate 3 luni in Germania cu ... (vezi toată discuția)
Pensia de intretinere isareionela isareionela am divortat de sotul meu,hotararea fiind pronuntata in data de 18 martie,2010. avem 2 minori care mi-au fost incredintati.de mai multi ani,fostul sot lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara emilia.annemarie emilia.annemarie Buna ziua,va rog sa ma îndrumați in rezolvarea unei probleme privind pensia alimentara:am divorțat iar minorul mi a fost încredințat pentru creștere cu ... (vezi toată discuția)