avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,va rog sa ma îndrumați in rezolvarea unei probleme privind pensia alimentara:am divorțat iar minorul mi a fost încredințat pentru creștere cu custodie comuna iar tatăl copilului lucrează in Italia .La stabilirea pensiei alimentare nu a prezentat documentele pentru stabilirea veniturilor realizate acolo ci doar o dovada ca a încetat contractul de munca la locul respectiv fara a indica salariul avut in acea perioada.A refuzat sa comunice veniturile spunând ca lucrează cu Ziua si nu are venituri stabile,iar rezultatele comisiei rogatorie nu le-am primit motiv pentru care procesul s-a încheiat prin obligarea acestuia la plata pensiei in funcție de salariul minim din România.In acest timp fostul soț a trimis 100-150€ lunar si ocazional pachete.In Italia acesta a luat un credit bancar prin care si-a achiziționat o locuința .Este posibil fara venituri stabile sa obțină credit?Cum se pot afla veniturile fara comisie rogatorie (acesta nu dorește sa comunice locul de munca).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Niculina86 , utilizator 10:35, 24 Octombrie 2017
Buna ziua,

Din pacate este cam greu sa obtineti veniturile obtinute de tatal copiilor in Italia. Doar instanta de judecata poate obtine astfel de informatii de la administratia fiscala de la domiciliul tatalui. Daca raspunsul prin comisie rogatorie nu s-a intors la dosar, mai puteti incerca in cateva luni sa formulati o noua cerere de majorare a pensiei de intretinere. Poate veti avea mai mult noroc.

Buna ziua in cazul meu ma aflu in aceasi situatie doar ca fostul sot imi da mai putin de 50de euro pe luna el lucrant anual in italia ce pot face

Buna ziua,

Din pacate este cam greu sa obtineti veniturile obtinute de tatal copiilor in Italia. Doar instanta de judecata poate obtine astfel de informatii de la administratia fiscala de la domiciliul tatalui. Daca raspunsul prin comisie rogatorie nu s-a intors la dosar, mai puteti incerca in cateva luni sa formulati o noua cerere de majorare a pensiei de intretinere. Poate veti avea mai mult noroc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Revin cu o intrebare la dvs fiindca mi-ati fost de ajutor si-n trecut... Am o problema privind pensia de intretinere pe care o plateste tatal ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat!- pensie de întreținere catalina45 catalina45 Buna seara....in luna ianuarie .a.c. am deschis actiune pentru pensie intretinere minor. Fostul sot se afla in strainatate cu sotia, respectiv Italia. L am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara din germania Camelia_balan Camelia_balan Fostul meu sot lucreaza in Germania ,s-a recasatorit si mai are acolo inca un copil.Prin hotarare de divort in 2004 i s-a fixat plata unei pensii alimentare ... (vezi toată discuția)