avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie alimentara

Buna ziua,

Revin cu o intrebare la dvs fiindca mi-ati fost de ajutor si-n trecut... Am o problema privind pensia de intretinere pe care o plateste tatal copilului meu. in urma unui proces cu o hotarare defivitiva si irevocabila s-a stabilit domiciliul la mama si un program de vizitare tatalui, o pensie amimentara de 170 de ron. Avand in vedere ca tatal locuieste de 3 ani in Italia, plateste pensia alimentatra lunar nici mai mult nici mai putin decat cat l-a obligat legea, nu si-a vizitat copilul decat de 2 ori in acest timp. (copilul are 4 ani ). LUCREAZA la negru si nu are domiciului stabil in Italia special ptr a nu plati mai mult. intrebarea mea este : Pot cere majorarea pensiei alimentare in conditiile de mai sus, raportate la salariul minim al Italial ci nu al ROmaniei? nevoile copilului au crescut si o intelegere amiabila a fost imposibila. Pot cere custodia unica (nu comuna) dat fiind faptul ca este plecat de f mult timp si aceasta lege prevede implicarea lui in cresterea si educarea copilului ceea ce nu este indeplinit? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:28, 2 Septembrie 2013
Pensia de intretinere poate fi raportata la salariul minim pe economia statului italian.
Multumesc ptr raspuns. Dar in baza a ce anume poate fi raportata? Dovedit cu martori ca locuieste acolo desi nu figureaza cu venituri?
Cereti degeaba daca nu puteti proba ca tatal locuieste stabil in Italia.
Odata ce se va demonstra ca tatal este rezident al statului italian, pensia de intretinere va fi raportata la salariul minim pe economie din statul italian , al carei rezident este.

Debitorul obligatiei legale de intretinere locuieste de trei ani in Italia, deci trebuia sa aiba efectuate formalitatile, in acest sens.
Obtinerea documentelor poate fi efectuata prin comisie rogatorie internationala, la solicitarea instantei de judecata.

Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune pensie de intretinere copil major inca elev LarisaU LarisaU Buna ziua, va rog sa îmi spuneți cum se procedează pentru stabilirea pensiei de întreținere a copilului in vârsta de 18 ani, elev de liceu, când nu ... (vezi toată discuția)
Nedeclararea veniturilor pt majorarea pensiei alimentare minori loredana busuioc loredana busuioc am cerut in instanta majorarea pensiei de intretinere pt cei 2 minori(sunt divortata din oct 2000 iar fostul sot e obligat sa plateasca pensie de intretinere ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara RalucaSB29 RalucaSB29 Buna ziua, Urmează sa divortez. Avem un băiețel de 2 ani si 4 luni. Soțul lucrează in Anglia ca si contractor la o firma. As vrea sa imi spuneti, cât ... (vezi toată discuția)