Revin cu o intrebare la dvs fiindca mi-ati fost de ajutor si-n trecut... Am o problema privind pensia de intretinere pe care o plateste tatal copilului meu. in urma unui proces cu o hotarare defivitiva si irevocabila s-a stabilit domiciliul la mama si un program de vizitare tatalui, o pensie amimentara de 170 de ron. Avand in vedere ca tatal locuieste de 3 ani in Italia, plateste pensia alimentatra lunar nici mai mult nici mai putin decat cat l-a obligat legea, nu si-a vizitat copilul decat de 2 ori in acest timp. (copilul are 4 ani ). LUCREAZA la negru si nu are domiciului stabil in Italia special ptr a nu plati mai mult. intrebarea mea este : Pot cere majorarea pensiei alimentare in conditiile de mai sus, raportate la salariul minim al Italial ci nu al ROmaniei? nevoile copilului au crescut si o intelegere amiabila a fost imposibila. Pot cere custodia unica (nu comuna) dat fiind faptul ca este plecat de f mult timp si aceasta lege prevede implicarea lui in cresterea si educarea copilului ceea ce nu este indeplinit? va multumesc anticipat
Odata ce se va demonstra ca tatal este rezident al statului italian, pensia de intretinere va fi raportata la salariul minim pe economie din statul italian , al carei rezident este.
Debitorul obligatiei legale de intretinere locuieste de trei ani in Italia, deci trebuia sa aiba efectuate formalitatile, in acest sens.
Obtinerea documentelor poate fi efectuata prin comisie rogatorie internationala, la solicitarea instantei de judecata.