avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor

Buna_ziua! Va rog frumos, am nevoie de un raspuns! Am un copil minor, de 11 ani, este elev in prezent la o scoala gimnaziala, este in clasa a cincea si are rezultate bune la invatatrura. Fostul concubin, tatal minorului este despartit de noi si in prezent locuieste cu alta femeie. A fost obligat in anul 2014 la intretinerea minorului, la o pensie de 130 lei lunar,deoarece nu mai era angajat la acea data. pana la majoratul minorului. Timp de 1 an si jumatate el a contribuit cu o pensie de 70 lei(atat binevoia el sa trimita). Tatal minorului, desi se angajase din 2015, nu platea pensia stabilita de instanta, asa ca am fost fortata sa ii pun executare silita pe salariul sau de 925 lei, salariul minim pe economie. cum cheltuielile au crescut ptr. intretinerea minorului in scoala, as dori sa stiu daca pot sa ii cer o majorare a pensiei alimentare, mai mare de 130 lei, asa cum este acum? El nu ma ajuta cu altceva in afara de aceasta pensie, nu ia minorul pe la el(din cauza concubinei sale) si eu singura fac fata cu greu cheltuielilor.As dori sa stiu daca se plateste in instanta taxa ptr.majorare pensie? Si cum este mai bine sa cer proprire pe salariul sau, ori doar fixarea pensiei alimentare raportata la actualul salariu minim pe ec.? Precizez ca tatal minorului nu mai are alti minori in intretinerea sa, copilul meu este singurul copil pe care il are. Multumesc!.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 16:15, 22 Februarie 2017
Ar fi de ajutor sa solicitati procentual pensia. Taxa de timbru e de 20 de lei.
Multumesc! Dar tatal minorului de multe ori face in asa fel sa plece de la munca, cand vede ca i se pune proprire pe salariu si mai bine prefera sa ia un ajutor social, numai sa nu aiba de unde sa i se retina banii..din pacate. Asa mi_a facut mereu in toti acesti ani, de cand a fost obligat sa plateasca pensie, din 2011. Daca as cere o pensie fixa raportata la salariul minim pe economie, care ar fi cuantumul acordat ptr. un copil minor? Multumesc!
Va sfatuiesc ca, in prima faza, sa ii trimiteti o lista cu necesitatile lunare ale copilului si costurile aferente. Cred ca puteti strange usor 1000lei defalcati pe cazare, intretinere, imbracaminte, rechizite, jucarii etc. Propuneti-i sa achite, prin achizitionare directa, jumatate din acest necesar, eventual mergand el la magazine impreuna cu baiatul. Asta cu pensia in bani si executarea silita...nu va va rezolva problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie minor-se mai acorda pensia minima pe salariul minim? alexandra_campeanu alexandra_campeanu buna-ziua. am un copil de 8 ani, si tatal copilului a fost obligat acum 3 ani printr-o sentinta civila sa plateasca minorului 1/4 din venitul lui net, dar de ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita pentru pensia de intretinere Alexandradragobete Alexandradragobete Buna_ziua! fostul concubin nu achita pensia alimentara de 2 ani, doar partial, doar cat doreste el, desi acum 2 ani s_a stabilit pensie intretinere minor in ... (vezi toată discuția)