avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marire pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marire pensie de intretinere

copilul mi-a fost incredintat mie pensia sa stabilit in functie de venitul minim pe economie adica 100ron dar fostul sot pleaca cate 3 luni in Germania cu contract de munca iar mie mi se spune ca nu am sanse sa se mareasca pensia copilului. ce as putea face in acest caz pt ca iarasi pleaca si as vrea sa stiu daca se iau in considerare aceste venituri si ce sanse am?
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:04, 21 Noiembrie 2010
Daca detineti informatii ca sotul lucreaza pe baza unui contract de munca in Germania , introduceti in instanta actiune pentru majorare pensie de intretinere. Veniturile realizate pe baza unui contract de munca se iau in considerare.
Incercati sa solicitati prin intermediul Ministerului de Externe relatii cu privire la domiciliul si locul de munca al sotului dvs pentru a se putea solicita veniturile sotului dbs prin comisie rogatorie de la instanta de domiciliu a acestuia din Germania ,conform Directivei nr.38 /2006 a C.E.
Pensia de intretinere se stabileste avandu-se in vedere veniturile nete cu caracter de continuitate pe ultimele sase luni, nu venituri intamplatoare rezultate din contracte pe perioade determinate scurte fara continuitate intre ele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara din germania Camelia_balan Camelia_balan Fostul meu sot lucreaza in Germania ,s-a recasatorit si mai are acolo inca un copil.Prin hotarare de divort in 2004 i s-a fixat plata unei pensii alimentare ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minor norocel_bab norocel_bab minorul a fost incredintat tatalui.mama urmind sa plateasca pensie de intretinere calculat la venitul minim pe economie,acesta pleaca si munceste in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara coryna_urziceanu coryna_urziceanu Am introdus actiunea de divort,in urma caruia fosta sotie imi cere pensia la venitul din strainatate.Mentionez ca lucrez in Italia,neavand un venit fix si ... (vezi toată discuția)